Schäfer räddas efter 5 år i kedjor: Titta nu på hans reaktion när han får se havet för första gången!

Hundar behöver röra på sig, springa, använda sitt luktsinne och leka med andra hundar.

Självklart kan det vara bra att ha dem kopplade ibland för deras egen säkerhet, men alla hundar mår bra av att få springa fritt ibland.

Herschel är en fantastiskt fin Schäfer som tyvärr inte haft ett så bra liv. De senaste fem åren har han mestadels suttit fastkedjad i en stolpe och fick varken den kärlek eller omvårdnad som han förtjänade.

Tillslut blev han räddad, inte bara en, utan två gånger, för tyvärr har inte alla räddningshistorier lyckliga slut.

Herschel var så glad och energisk när han blev adopterad att det helt enkelt blev för mycket för hans nya familj. Som valde att lämna tillbaka honom till hundstallet igen.

Det såg inte ljust ut för Herschel och många trodde att han skulle få leva resten av sitt liv utan en familj som älskade honom.

Herschel
Youtube

Som tur var hade någon en annan plan för Herschel. Och han skulle få en ny chans att visa omvärlden vilken fantastisk hund han var. Tack vare Rocky Kanaka och hans show, ”Dogs day out” fick Herschel uppleva den bästa dagen i sitt liv.

Herschel
Youtube

Så här sa Rocky:

”Han fick se snö för första gången och fick dela ut björnkramar för att få känna kärlek. Dagen gav honom tillräckligt med uppmärksamhet att vi nu ska köra honom till Los Angeles för att lämna honom till sin nya föralltid familj som bor i Washitong state.”

Herschel
Youtube

Men självklart är ingen dag komplett utan en utflykt till stranden. När man får se Herschels reaktion när han första gången ser havet kan man inte annat än att bli varm i hjärtat. Och jag förstår verkligen varför hans nya adoptivfamilj ville ha honom.

Han är exalterad och förvirrad på en och samma gång. Aldrig tidigare har han sett någonting liknande.

Herschel
Youtube

Rocky tog det lite försiktigt till en början eftersom att han inte riktigt visste hur Herschel skulle reagera, men efter en liten stund fick han chansen att känna vågorna skölja över hans håriga kropp. Vilken lycka!

”Han försökte bita vågorna och hoppade upp och ner som en delfin. Jag vet inte om han är delfin, dinosaurie eller gosedjur, men jag vet detta: det gör mig rörd av lycka att veta att han kommer att bli älskad för alltid.”

Ta en titt på när Herschel får se havet för första gången här:

Snacka om vändning i livet. Alla hundar förtjänar det liv som Herschel lever nu.

Dela artikeln om du också tycker att alla hundar förtjänar att bli älskade!