Hästen blir deprimerad när fölet är dödfödd, men veterinären kommer på en genial lösning

Både vilda och tama djur har de mest fantastiska sätt att undervisa oss människor i ovärderliga lektioner.

Djur visar oss bland annat hur man kan njuta och leva i nuet, att kärleken inte har några gränser och att ingenting är omöjligt.

Vi har till exempel sett hur apor adopterar hundvalpar och hur lejonhonor slår på modersinstinkten och räddar rävar.

Men hundar och lejon är inte de enda som kan visa oväntad mammakärlek.

Facebook

I juni 2016 kallades en fertilitetsspecialist till en gård i Nederländerna, för att hjälpa en hjälpa en pensionerad tävlingshäst, Zindita, vid fölning.

Veterinären, doktor Patrick Brogan, visste genast att hon inte skulle kunna få ut fölet på naturlig väg, så han ingrep direkt för att hjälpa till. Tyvärr kom fölet ut dödfödd.

Zindita drabbades förståeligt nog av ofattbar sorg. 

Men av en slump fick Patrick Brogan ett samtal om en häst som hette Tolanda, två dagar senare. Ägaren berättade att Tolanda hade avlidit under fölningen. Det nyfödda fölet var i stort behov av vård och kärlek från sin hästmamma, men nu fanns inte Tolanda kvar.

Veterinären fattade beslut om att para ihop fölet med Zindita. Och det var då något magiskt hände.

Facebook

Från det ögonblick Zindita och fölet fördes ihop tog det sörjande stoet omedelbart till sig det lilla fölet, enligt Dr Brogan.

Han postade ett foto och lade upp en liten berättelse på Facebook:

För två dagar sedan var vi en grupp människor som samlades och arbetade som i ett team … Vi hjälpte ett sto som skulle föda, men vi förlorade fölet. Idag jobbar samma grupp människor tillsammans, med samma sto som för två dagar sedan. Men denna gång introducerar vi henne till ett föl som hade förlorat sin mamma…. Bilden är tagen en timme efter hästarna parades ihop ….Bilden talar för sig själv.

Facebook

Titta på deras söta möte nedan och dela denna hjärtevärmande historia för att sprida mer kärlek till dina vänner på Facebook!

[arve url=”https://www.facebook.com/equiception/videos/629832813833616/” aspect_ratio=”9:16″ /]