Apan ”kidnappar” övergiven valp på gatorna, men ingen kunde ha förutspå anledningen

När en hundvalp övergavs på gatorna i staden Rode, Indien, behövde han förstås hjälp direkt, för att klara sig själv.

Den farliga och stressiga miljön på stadens gator är inget ställe för en liten hundvalp – det förstår nog alla!

Men det var inte en någon människa som såg att valpen var i nöd.

Det var det någon helt annan som agerade.

När denna vilda apa såg en ensam hundvalp tog hans faderliga instinkter över. Han sprang snabbt fram till valpen och ryckte tag i honom. Sedan försvann apan iväg.

Men byborna skulle snart göra en häpnadsväckande upptäckt: Det visade sig att apan började ta hand om valpen och gav den mat, husrum och allt annat han behövde för att överleva, inklusive skydd mot alla som kan försökte skada honom.

Apan kramade om valpen och gick runt med honom som om det vore hans egen bebis, av samma kött och blod.

Kanske hade apan separerades från sitt eget barn och det var därför han kände en sådan stark längtan efter att ta hand om den utsatta valpen?

Facebook

Den något udda duon blev snart ganska känd i Rode. Folk älskade att se det hjärtvärmande paret strosa omkring tillsammans på gatorna. Många gav hunden och apan mat, så att de skulle slippa gå hungriga.

När paret väl fick mat, lät apan alltid valpen äta först, precis som alla förälder skulle. När valpen var mätt, åt apan upp det sista.

Facebook

Visst är det ett underbart bevis på att djuren är kapabla till att visa egenskaper som osviklig generositet och vänlighet (inte sjävklart för alla människor!).

Apan brukar också tvätta valpen och rensa pälsen från loppor och kvalster. Valpen är i mycket bättre hälsa än han skulle vara utan sin beskyddare, skriver The Dodo.

Valpen vet uppenbarligen vem hans räddande ängel är, för när apan lägger ned honom, försöker han aldrig att springa iväg.

Han stannar vid sin adoptivfars sida. Apan ser också till att den lilla hunden får sova i fred, han tar med honom till trädtopparna på nätterna, för att hålla hunden säker.

Facebook

Apor är som människor på många sätt – deras känsla för familjen är lika stark som människors. Så det är inte förvånande att denna apa är som en pappa för denna övergivna valp.

Vanligtvis skulle nog dessa två arterna undvika varandra, men det kärleksfulla bandet mellan detta par är tydligt för alla!

En del misstänker kanske att det kommer bli lite problem när hunden växer upp och blir större i framtiden… Men jag är säker på att apan kommer ändå försöka bära runt på honom och ta hand om sin vän!

Twitter

Tack och lov hittade denna valp en omsorgsfull och snäll adoptivförälder! Är du lika förvånad över denna berättelse som vi var? Vi skulle alla kunna dra lärdom av vänligheten denna apa visar!

Dela gärna detta vidare denna otroliga far-och-son-duo med dina vänner. Paret är bevis på att kärleken och respekten spänner över alla olika arter!