Häst rusar ut på motorvägen – då gör unga ryttaren det som ingen vågar för att stoppa bjässen

Det var dramatiska bilder som utspelade sig då en häst slet sig från sin inhägnad och beslutade sig för att springa ut mitt i trafiken.

Men som tur var kom en ung ryttare till undsättning.

Det var en dag som alla andra för ryttarna på den lokala amerikanska ridklubben.

Men plötsligt så förbyttes den lugna dagen till totalt kaos, efter att en av hästarna valde att rymma från hagen och ta till flykt ut mot motorvägen…

Direkt satte en ung ryttare fart efter hästen på sin egen häst för att försöka få stopp på den flyende hästen.

Den unga ryttaren var 16-åriga Caroline, som visade upp ett enormt mod när hon valde att rida ut i trafiken på sin häst Tink.

Häst på rymmen i trafiken
Foto: Youtube/We Love Animals

Mitt på gatan i tung trafik är ingen bra plats för en häst, och säkerligen en plats som de flesta ryttare skulle undvika till varje pris. Men Caroline tvekade inte att rida ut för att rädda den andra hästen från att vara med i en olycka.

Fångades på film

Händelsen filmades av personer i en bil som körde bakom hästarna och Caroline. Som tur var så var de förstående för situationen, vilket nog inte alla bilister är.

Till slut körde en polisbil förbi som direkt vände och körde efter hästarna. De satte på blåljus för att stoppa trafiken som kom bakom så att den flyende hästen inte skulle bli än mer stressad.

Häst på rymmen i trafiken
Foto: Youtube/We Love Animals

Stannade till slut

Efter ett tag så fick hästen slut på energi och stannade till längs med vägkanten. Caroline kunde då snabbt fånga in den och situationen var äntligen under kontroll.

Efter händelsen beskrev hon det som att ingen annan häst än Tink hade kunnat rida efter så där mitt i trafiken. Och tur var det, annars hade situationen kunnat sluta i en hemsk olycka…

Häst på rymmen i trafiken
Foto: Youtube/We Love Animals

I spelaren nedan kan du se den dramatiska filmen från händelsen:

Jösses vilken tur att det slutade bra! Så otroligt modigt av unga Caroline att rida efter!

Vad tänker du om den här händelsen? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

LÄS MER: