Glädjebeskedet: Hästen Alvar blev rädd under stormen och försvann – nu har han hittats

Hästen Alvar blev skrämd när stormen Alfrida slog till med full kraft och försvann – från gården i Sjöhamra i Kårsta, Vallentuna kommun.

Hans ägare Louise letade förtvivlat efter honom och publicerade ett inlägg på Facebook där hon bad allmänheten om hjälp.

Nu, tack var allt engagemang, har Alvar hittats, det skriver Hippson.

Hästen Alvar försvann under natten mot onsdagen när stormen Alfrida drog in över landet.

Alvar, som är 6 år gammal och är en islandshästhingst, blev så rädd av stormen att han sprang iväg från gården i Sjöhamra i Kårsta,  Vallentuna kommun.
– Stormen kom ganska sent till oss, och väldigt plötsligt. Vid klockan 03 brakade det loss ordentligt. Det ligger träd i hela hagarna. Hästarna började springa och var väldigt skärrade, vi fick inte fatt i dem. Vi har två hingstar på gården, Alvars pappa och ett sto fick vi tag på, men Alvar blev bortjagad av den andra hingsten och sprang iväg från gården, berättade Louise för Hippson.

Louise följde efter Alvar under natten men fick avbryt letandet på grund av att det föll träd och blev för farligt att fortsätta.

Louise var förtvivlad och visste inte vad hon skulle göra för att hitta sin älskade häst. Då kom hon på idén att skriva ett inlägg på Facebook och be om hjälp för att hitta Alvar.

Alvar är hittad tack vare det enorma engagemanget och all hjälp jag fått!! Han är ostort sett helt oskadd och har hittat…

Posted by Louise Sieka on Wednesday, January 2, 2019

Samtidigt fortsatte Louise att leta efter Alvar i närområdet.

Många engagerade sig i letandet, Louise inlägg på Facebook delades över 6000 gånger och det var många som erbjöd sin hjälp.

Och det visade sig att det var ett smart drag av Louise att publicera inlägget på Facebook. För efter ett och ett halvt dygn på rymmen hittades äntligen Alvar. ”Alvar är hittad tack vare det enorma engagemanget och all hjälp jag fått!! Han är i stort sett helt oskadd och har hittat en lugn plats med gräs och vatten där han vilade”, skrev Louise på Facebook.

Han hittades ungefär två kilometer hemifrån, och när man fann honom låg han ner. Man tror att Alvar hade legat där en stund. Vid sidan fanns fruset hästbajs och Alvar ska ha lyckats göra ett hål i isen för att kunna dricka vatten, skriver Hippson.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhippson%2Fposts%2F10156781380107464&width=500″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Vilken tur att Alvar hittades oskadd efter den otäcka stormen. Dela gärna med dian vänner om du också är glad över att allt slutade väl för Alvar!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/QSfB1dkBI4WdtdMBojQNsy3irKmfZMcjRyxdTEdjCIodgZflhk5yGoFqpJADYQFq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”3:4″ /]