Cancersjuka Elin, 12, fick träffa idolen stjärnryttaren Peder Fredricson: ”En fantastisk dag”

”Min stora dag” uppfyller sjuka barns önskedrömmar. För cancersjuka Elin, 12, var det att få träffa stjärnryttaren Peder Fredricson.

12-åriga Elin, från Umeå, lider av en hjärntumör. Tack vare stiftelsen Min stora dag har nu Elin fått träffa Europamästaren och stjärnryttaren Peder Fredricson, på hans gård Grevlunda i Skåne.

Elin fick träffa idolen Peder

– Jag fick träffa Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson på deras gård i Grevlunda. Uppladdningen inför dagen var inte den bästa, då jag fick besöka sjukhuset i Ystad under natten, säger Elin till Min stora dag.

Läs mer: Peder Fredricson vinnare av Jerringpriset – vann folkets röster

Peder Fredricson, Min stora dag, cancer, häst
Foto: Min stora dag, Instagram

Pratade om hästar

Elin fick äta lunch med Peder och Lisen. De pratade så klart om alla tres stora intresse – hästar.

– Vi pratade om hästar och träning. Jag fick en bok av Peder som han signerade. Efter lunchen gick vi till det stora stallet och hälsade på hästarna, säger Elin.

Peder Fredricson, Min stora dag, cancer, häst
Foto: Min stora dag, Instagram

Fick träffa stjärnhästen All in

Sedan bar det genast av till stallet, där Elin fick träffa parets mer än 20 hästar. Men det största var nog att få träffa succéhästen All in, som Peder vann EM-guld med och värderas till miljoner kronor.

– Jag klappade och tog kort på dem. Vi gick också ner till hästen All In som gick i hagen. Han kom fram och hälsade på oss. Tack Peder och Lisen för en fantastisk dag på Grevlundagården, berättar Elin.

Läs mer: All In och Peders OS-bragd blir dokumentär

Så fint av Peder Fredricson och Lisen att uppfylla cancersjuka Elins önskan! Vi önskar Elin allt det bästa, dela gärna vidare du med!