Husky vill följa med familjen upp på båten – får syn på stegen och tar ett djärvt beslut

Hunden är inte bara en lojal och trogen vän.

Den är också oerhört smart – vilket denna husky bevisar till punkt och pricka!

Det brukar sägas att hunden är människans bästa vän och visst finns det många anledningar till detta.

Men trots allt vi vet och tror oss ha lärt oss om hundar och deras egenskaper, slutar de verkligen aldrig att fascinera.

Denna söta siberian husky är ett utmärkt exempel på varför. Hundens överraskande drag har nu fått över 153 miljoner visningar på YouTube!

husky
Foto: YouTube

Husky klättrar ombord på båt

I klippet ser vi hur en grupp människor klättrar ombord på en båt. Men det är inte någon liten farkost som är lätt att äntra från bryggan. För att lyckas behöver de klättra upp på en smal och lång stege i trä, och det ser minst sagt osäkert ut.

Kvar på land sitter familjens siberian husky och ser när människa efter människa kliver upp på stegen och försvinner ombord på båten.

Givetvis vill hunden inte bli lämnad ensam. Han går runt och klurar en stund, får sedan en djärv idé och närmar sig stegen.

båt
Foto: YouTube

Gör succé på nätet

Sekunder senare, överraskar denna smarta husky allt och alla när han helt sonika klättrar ombord på båten.

”Jag gillade hur denna husky beräknade avståndet mellan trappstegen med sitt muskelminne. Huskyns sista steg var så självsäkert snabba”, skriver en användare.

”Hans kärlek till familjen är större än rädslan”, skriver en annan.

”Han var så stolt över att ha tagit sig upp på den där båten. Och för att vara helt ärlig, han lyckades bättre än många människor hade gjort”, konstaterar en tredje.

Se det gulliga klippet här:

Imponerande, minst sagt! Dela vidare för att bevisa varför hundar är så otroligt smarta.