Världens ensammaste elefant Happy fast i fångenskap sedan 13 år tillbaka – nu kräver aktivister hennes frihet

Världens ensammaste elefant Happy fast i fångenskap sedan 13 år tillbaka – nu kräver aktivister hennes frihet

Våra fyrbenta vänner förtjänar all lycka i världen, inte sorgsamhet

Elefanten Happy har varit i fångenskap i 13 år alldeles ensam.

Nu kräver aktivisterna förändring.

Varje dag blir hon fotad och filmad. Men ingen vet om den misär som elefanten Happy lever i.

Trots hennes namn är hon allt annat än lycklig. Varje dag sedan 13 år tillbaka har hon spenderat i fångenskap – alldeles själv.

Happy är 48 år och lever på Bronx Zoo i New York.

Precis som människor har elefanter väldigt nära relationer med sina familjemedlemmar, vilket gör det extra svårt att tänka på Happy som är alldeles själv.

Men nu har aktivister startat en kampanj för att frigöra Happy från sin fångenskap och få komma till en plats bland andra elefanter, skriver The Mirror.

Det var efter att journalisten Yashar Ali skrev ett Twitterinlägg om Happys situation som kampanjen började att spridas.

Djurparken vägrar släppa Happy – efter beskedet

Men enligt journalisten vill inte djurparken släppa Happy.

– De håller stenhårt tag om Happy för två anledningar: pengar (elefanter har visat sig vara stor möjlighet till mycket pengar), och om de skulle erkänna att Happy skulle vara lyckligare i en fristad, då vet de att de måste ge med sig. Då kanske de också tvingas skicka andra djur till en fristad, säger han till The Mirror.

Enligt sajten fångades Happy i Thailand på 70-talet tillsammans med sex andra elefant ungar. Sen levde hon tillsammans med sin kompis Grumpy i 25 år, innan även kompisen gick bort.

Över 760 000 personer ställt sig bakom kampanjen och representanter för New Yorks kongress distrikt har lovat att se vad de kan göra.

Inget djur ska behöva tvingas leva i fångenskap och dessutom ensam. Skicka ett hjärta för att visa att du stödjer Happy!