Varje år simmar pingvinen 500 mil fel av en anledning – titta nu vem som möter honom på stranden

Att människor och djur skapar speciella band har vi sett många gånger om. Men frågan är om pingvinen Dindim inte har tagit det till en helt ny nivå.

Varje år simmar han över 500 mil för att möta en alldeles speciell person.

Personen som räddade hans liv.

Det var en helt vanlig dag när den nu 71-årige pensionerade fiskaren Joao Pereira de Saouza gick på stranden på en ö utanför Rio De Janeiro i Brasilien. Men under promenaden fick han syn på någonting som fångade hans uppmärksamhet.

Bildkälla: Youtube/WallStreetJournal

På stranden låg någonting som såg ut att vara ett djur. Varelsen rörde sig märkligt och Joao gick närmare för att ta reda på vad som försegick. Det var då han fick se det fasansfulla.

Räddade pingvin

Mitt på stranden låg en liten magellanpingvin och kämpade för sitt liv. Han var hungrig, vilse och helt täckt med olja. Joao insåg direkt att han behövde hjälpa den lilla stackaren och tog med sig honom hem.

Han tvättade pingvinen ren från all olja som var på väg att ta hans liv och beslutade sig för att ta hand om den. I en vecka stannade pingvinen, som fick namnet Dindim, hos Joao och fick alla sardiner han kunde tänkas orka för att vara tillräckligt stark för att resa hem.

Bildkälla: Youtube/WallStreetJournal

På stranden tänkte Joao ta farväl av sin nyfunna vän, men då gjorde Dindim något som han inte räknat med. Pingvinen vägrade lämna Joao och stannade till slut nästan ett helt år hos honom.

Till slut försvann Dindim ut i havet för att resa hem, men deras gemensamma historia tar inte slut där. Den hade bara börjat.

”Jag älskar honom”

Varje år återvänder Dindim, som simmar över 500 mil, till Joao för att spendera tid med honom. Trots att Magellanpingvinerna vanligtvis i Patagonien i södra Sydamerika. Men Dindim väljer i stället att återvända till Brasilien, till mannen som räddade hans liv

– Jag älskar pingvinen som om det vore mitt eget barn och jag tror han älskar mig också. Ingen annan får ta upp honom. Han pickar dem om de gör det. Han ligger i mitt knä och låter mig duscha honom och mata honom, berättar Joao för Globo TV enligt The Independent.

Bildkälla: Youtube/WallStreetJournal

Äkta vänskap

Banden mellan Dindim och Joao har gäckat forskare över hela världen. Biologen Joao Paulo Krajewski säger till tidningen att det är någonting han aldrig tidigare har sätt.

– Jag har aldrig sätt något liknande förut. Jag tror pingvinen tror att Joao är en del av familjen och mest troligt också en pingvin. När han ser honom vickar han på svansen som en hund och ropar av glädje, berättar Krajewski för The Independent.

Bildkälla: Youtube/WallStreetJournal

Joao och Dindim har skapat ett vänskapsband som går långt förbi vanliga vänner. Två varelser med helt olika bakgrund, och del av världen, som hittade varandra.

Om detta inte är sann familjekärlek och vänskap. Ja, då är nog ingenting det.  I videon nedan kan du själv se deras vackra vänskap. Så fint!

Oväntad vänskap är något av det finaste som finns i djurriket. Dela vidare om den här historian också fick dig på gott humör!