Kvinnan tappar sin mobiltelefon rakt ner i havet – titta nu vem som dyker upp med överraskning i munnen

.

Det är en mardröm man inte ens önskar sin värsta fiende.

I mobiltelefonen finns telefonnummer och en massa annat som man inte vill ska försvinna ner på havets botten.

Men det var just det öde som den här kvinnans mobil var på väg att gå till mötes i norska Hammerfest. Tack vare naturens underverk slutade dock historien lyckligt, rapporterar djursajten The Dodo.

Hammerfest är en stad och centralort i Hammerfests kommun i Finnmark fylke i Norge, på ön Kvaløya i sydvästra delarna av landet. Det är en liten stad med omkring 8 000 invånare som är känd för sin kust.

I området finns många marina djur såsom exempelvis vitvalen, eller beluga som den också kallas. Det är en tandval som lever i arktiska och subarktiska havsområden och som kan bli mellan tre till sex meter långa.

Just den här dagen ville Ina Mansika och hennes vänner gå ner till havet för att försöka få syn på några av de exotiska djuren. Och visst kom det en liten vitval och hälsade på dem!

Men vad de då inte kunde veta var att valen skulle spela en avgörande roll för dem bara en liten stund senare.

– Vi låg ner på kajen för att titta på dem och förhoppningsvis få chansen att klappa den. Jag hade glömt att stänga min jackficka och min telefon föll i havet. Vi antog att den skulle vara borta för alltid, tills valen dök ner och kom tillbaka några minuter senare med min telefon i munnen! säger Mansika till The Dodo.

Det fantastiska ögonblicket fångades också på film:

Vilken underbar val! Djur är bara bäst! Dela gärna detta underverk vidare om du också är en sann djurvän!