Underbara bilderna: Här stoppar älgmamman trafiken – för att hjälpa sin kalv över vägen

Vännerna Elin Johansson och Madelen Ohlsson fick se någonting minst sagt unikt på en bilväg utanför Borås.

Plötsligt dök en älgko upp och stoppade trafiken, men först några sekunder senare skulle de förstå varför.

Hack i häl kom nämligen en älgkalv – som mamman skyddade och hjälpte över vägen.

Elin Johanson och Madelen Ohlsson var på väg till stallet mellan Fritsla och Brämhult utanför Borås. Men resan dit skulle bli något längre än vad de väntat sig.

Älgko stoppade upp trafiken

Plötsligt tvingades de sakta in på vägen och all trafik stannade upp. En liten bit bort, vid sidan av vägen, uppenbarade sig nämligen en stor älg.

Bildkälla: Facebook/Elin Johansson

Älgen började gå över vägen och stoppade trafiken. Men bara några sekunder senare vände den tillbaka. Den stora älgen ställde sig i det ena körfältet – och det av en helt underbar anledning.

– Sedan ser vi hur det börjar röra sig i gräset bredvid vägen. Då ser vi att det är en liten älgkalv som försöker resa sig upp, berättar Elin Johansson för Aftonbladet.

Hjälpte sin kalv över stora vägen

Elin hade börjat filma och fångade allting med sin mobilkamera. Den lilla älgkalven kan inte ha varit gammal då den staplade fram, men det var mammans fina agerande som skulle få filmen att gå viral på Facebook.

Älgkon gick fram och tillbaka över vägen, som om den försökte visa för sin kalv att det inte var någon fara.

Bildkälla: Facebook/Elin Johansson

Den ställde sig i det ena körfältet för att se till så att ingen bil eller någon annan kunde stå i vägen för älgkalvens framfart över vägen.

– Det måste vara första gången den gick på asfalt eftersom den stapplade sig fram. Vi tyckte det var lite charmerande, säger Elin.

”Det var lite charmerande”

Älgkon tvekade och tvekade, men till slut vågade den sig till slut ut på den stora vägen och över till andra sidan.

Elin la ut klippet på Facebook där den visats över 3,5 miljoner och delats över 56 000 gånger.

– Vi tyckte det var lite charmerande och lyckligt att den lyckades ta sig över till slut. Men det var nog lite läskigt för den att gå på något som inte var gräs eller skog, säger hon till Aftonbladet.

[arve url=”https://www.facebook.com/elin.johansson.315865/videos/837428519977244/” aspect_ratio=”1:2″ /]

Mammor är verkligen helt fantastiska, oavsett om det handlar om djur eller oss människor. Den här älgmamman har så mycket kärlek för sin lilla kalv. Om du också blev på gott humör av den här videon, dela vidare artiklen till dina vänner!