Uggla fastnar i öppna spisen – får hjälp av djurskyddet

Djur är fantastiska varelser. De kan överraska oss på de mest finurliga sätt – och tillföra det där lilla extra till vardagen som gör människans liv här på jorden lite bättre.

Men för en familj i England blev en upplevelse med ett djur nyligen dramatiskt. Det hela slutade dock bra för alla inblandade.

Det var en helt vanlig kväll när familjen hörde att det kom ljud från öppna spisen i rummet. De kunde dock inte bestämma sig för vad det kunde vara för ljud. Det visade sig snart att ett vilt djur tagit sig in i öppna spisen – för när de gick fram och tittade möttes de av två små ögon som stirrade tillbaka på dem.

En uggla.

Foto: RSPCA

Ugglan satte sitt hopp till människorna den såg på. Det såg nästan ut som den vinkade till dem, men familjen förstod så klart att den behövde hjälp. De kontaktade det lokala djurskyddet RSPCA.

– Familjen hade hört ljud från skorstenen och eldstaden i några dagar men hade ingen aning om att det fanns en fågel som fångats inuti tills han föll ner till botten, sade inspektören Lauren Bailey, enligt ett pressmeddelande från RSPCA.

Stackaren fick genast hjälp och kunde tas omhand.

– Han var väldigt smal och kroppen täckt av sot, så han hade uppenbarligen varit fast där under en tid, sade Lauren i pressmeddelandet.

Foto: RSPCA

Nu har den stackars ugglan fått komma till ett djursjukhus där han vilar upp sig och rapporteras ha det bra. När han väl kommer ut igen i det fria, hoppas familjen och djursjukhuset att han inte ska hitta en ny skorsten att klättra in i.

Men eftersom ugglan ju som bekant är klok, enligt talesättet – så hoppas vi att denna underbara lilla varelse kommer lära av sitt misstag.

Dela gärna vidare inlägget för att hylla de hjältar som jobbar med djurskydd!