Tragiska nyheter: Barn kastade stenar på flamingo – nu har den vackra fågeln avlivats

FOTO: Wikipedia

Tragiska nyheter: Barn kastade stenar på flamingo – nu har den vackra fågeln avlivats

.

(OBS! Flamingon på bilden har inget med artikeln att göra)

När jag var liten fick jag lära mig att behandla djur med värme och respekt. Det är något jag burit med mig resten av livet. 

För de allra flesta människor är det en självklarhet, men tyvärr inte för alla. 

En flamingo som bott i en djurpark i Illnois, USA, har nu avlivats. Anledningen är att barn kastat stenar på henne, skriver CNN

FOTO: Wikipedia

Under ett besök i en djurpark i staden Bloomington, som ligger i delstaten Illnois, USA, råkade en flamingofamilj ut för en tragisk attack när ett barn kastade in stenar i det inhängande området. Stenarna träffade en av fåglarna mycket illa. Så illa att hon nu tvingades avlivas efter skadorna.

En talesperson för djurparken bekräftar att en sten träffat flamingon, som skadade sig så svårt att hon inte skulle klara sig.

Enligt CNN var det lågstadiebarn som låg bakom attacken och nu ska djurparken ha försökt komma i kontakt med de berörda barnens föräldrar, för att se till att de lär sig en läxa.

Det här gör mig så upprörd! Inget djur ska behöva dö på grund av att människor beter sig illa. Nu hoppas jag verkligen att föräldrarna förklarar för sina barn att det här absolut inte är okej. 

Dela artikeln för att berätta vad du tycker om detta!