Tigermamman föder livlösa ungar – men vårdarna förvånas när hennes instinkt plötsligt slår till

Det finns många mirakel här i livet som är viktiga att värdesätta. Men det kanske största miraklet av dem alla, ja det är så klart en födsel. När ett liv får se dagens ljus för första gången…det blir inte större än så!

För varje art här i världen är det säkert speciellt. I det här fallet ska vi alltså titta närmare på tigrar och deras födsel. De är verkligen en djurart värd att studera noga. BBC fick för ett par år sedan möjlighet att besöka ett djurvårdscenter där man assisterade vid födseln. Det är inte ofta vi människor får möjlighet att se hur det faktiskt går till när tigrar föder. Sumatratigern Kaitlyn väntar två pojkar men det ska komma att bli en komplicerad födsel.

Den första tigerbebisen kämpar för sitt liv när han har problem att andas. Men då ska man titta närmare på hur Kaitlyn plötsligt gör någonting som får honom att andas.

Foto: Youtube

Sumatratigern är väldigt utrotningshotad och man beräknar att det i dag bara finns runt 600 stycken kvar i världen. Därför är det viktigt att det föds nya tigrar till världen, och det ser dessa bevarandeprojekt som här hos Australia Zoo till. Kaitlyn ska föda sina första ungar och då är det viktigt att de finns där för att se till att allt går bra till.

Foto: Youtube

När hon märker att hennes unge har svårt att andas – då kickar hennes moderinstinkt genast i gång. Genom att slicka stimulerar hon sin nyföddes lungor och får honom tillslut att andas själv, efter lite om och men. Titta själv på videon här nedanför och upplev hur naturen har sin gång. Den är verkligen helt fantastisk!

Dela gärna videoklippet vidare om du också tycker det är viktigt att vi bevarar dessa utrotningshotade arter för framtiden!