Schimpansunge hittas i flyttlåda med en liten filt – får ögonkontakt med djurräddare som tar avgörande beslut

En liten schimpansunge hittades ensam i en liten flyttkartong.

Apan hade en liten filt, som hon kramade om och höll hårt i. Bilderna har berört massor av djurvänner och det är inte svårt att förstå varför.

Enligt The Dodo var det representanter för Liberia Chimpanzee Rescue and Protection och myndigheten Forestry Development Authority (FDA) som hittade apan. Hon upptäcktes i en förrådsbutik i Kakata i Liberia för några år sedan.

Myndigheterna och personalen på djurorganisationen larmades till platsen och möttes av två ögon som träffade rakt i hjärtat.

Allt schimpansungen ville ha var lite kärlek. Och det skulle hon få nu.

– Efter en lång sökning kunde vi hitta den här lilla flickan gömd i en liten butik i lådan som hon har kallat för sitt hem i månader, skriver Liberia Chimpanzee Rescue and Protection på sin Facebook-sida.

Där de också lagt upp ett videoklipp från räddningsinsatsen. I klippet kan man se hur apan skiner upp när hon får möta sina räddare. De får ögonkontakt och snart ska hon få komma med dem till ett bättre hem, än den där gamla flyttlådan.

Apan har fått namnet Chance, engelska för ”chans”. Som i den nya chans hon nu har fått.

– Tack alla för ännu en lyckad konfiskering. Chance är nu tillbaka på LCRP och sover. Som du kan se har hon lite vätska i huvudet och stereotypa gungbeteenden men överlag är hon säker, skrev organisationen.

Efteråt fick apan komma till den naturpark som enligt BBC är landets första och enda fristad för föräldralösa schimpanser.

Som synes verkar hon ha det bra.

Enligt Jenny Desmond, grundare av LCRP, har schimpansungens mamma bekräftats avliden. Därför tas hon nu omhand av djurvännerna på fristaden.

På frågan om Chance någonsin kommer kunna återvända till ett liv i det vilda, svarar Jenny:

– Att återvända till det vilda, känd som återintroduktion, är en lång och komplex process och även om vi drömmer om detta är det inte enkelt eller säkert. Det finns hopp om återinförande av schimpanser i Liberia eftersom schimpanser naturligt förekommer här, och det finns fortfarande stora skogsområden kvar. Återinförande involverar många faktorer och flera grupper och experter för att bedöma och fastställa om det är genomförbart, sade Jenny till The Dodo.

Tills vidare hoppas vi på det bästa för denna underbara lilla schimpans!

Dela gärna vidare inlägget för att hyllad de djurhjältar som hjälper utsatta djur!