Sälen simmar fram till dykaren och ler – anledningen bakom går rakt in i hjärtat

Att stöta på vilda djur kan vara en fascinerande upplevelse. Fråga bara dykaren Gray Grayson, som stötte på en gråsäl när han var ute och dök.

Men sälen verkade inte det minsta rädd för Gray – utan eftersökte någonting som får mitt djurhjärta att pumpa lite extra.

Gray var ute och dök utanför Scillyöarna, sydväst om den engelska kusten, när han plötsligt stötte på två gråsälar. Den ena sälen var lite försiktigare, medan den andra inte alls verkade rädd för Gray i sin dykarutrustning.

Gråsälen simmade fram till Gray och petade honom i ansiktet med sin nos. Men dykaren förstod inte riktigt vad den ville. Då sträckte ut sin hand mot gråsälen, som sakta drog handen mot magen.

Det enda den ville var att få lite kärlek – och bli kliad på magen.

Jag vet inte om sälar kan le, men visst ser det ut som att den här sälen gör det? Hans vänliga ansikte får mig att smälta totalt!

– Den här videon visar verkligen hur söta, nyfikna och hundliknande sälar är, berättar Ally McMillan, VD för Seal Rescue Island för Huffington Post.

Ibland finns det helt enkelt ingenting som kan ljusa upp en grå dag som en gråsäl!

Se hela videon av Gray och gråsälens möte här:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Oz5pjXQMhiE” /]

Så himla häftigt att det går att komma nära vilda djur. Dela gärna artikeln med dina vänner så de också får se gråsälen och Grays fina möte!.