FOTO: Youtube

Bilderna som förbryllar forskarna: Här fångas den rosa delfinen på bild

Delfinen Pinkie har blivit känd över hela världen för sin extremt ovanliga färg. I flera års tid har hon simmat omkring i Louisianas vatten och lockar mängder av nyfikna besökare.

Visst är hon vacker?

FOTO: Youtube

Delfiner har vanligtvis rosa magar, men att hela kroppen är täckt av rosa färg är oerhört sällsynt.

Men Pinkie är unik. Hon är helt rosa från topp till tå. Forskarnas teori är att hon har albinism och föddes utan de pigment som normalt gör huden till grå, skriver Shareably.

Pinkie har inte bara fascinerat forskare och boende runt Louisiana utan också en hel värld. Hon upptäcktes för första gången 2007 av båtkaptenen Erik Rue, som följt henne i flera år.

Erik arbetar på en charterbåt och har dokumenterat Pinkie från sin båt.

Här är några bilder från 2015:

FOTO: Pinterest

Erik, som följt Pinkie i flera års tid, beskriver henne som en nyfiken och social delfin. Här lyckades han ta en närbild på den unika delfinen. Så häftigt!

FOTO: Pinterest

Många var länge osäkra på vilket kön Pinkie har, men Erik var säker på att det var en hona baserat på delfinens beteende.

Kan ha blivit mamma

Fiskare i området kring Louisinas kust spekulerar i att Pinkie har blivit mamma. Kapten Erik Rue är säker på sin sak och säger sig ha sätt henne para sig, skriver sajten WGNO.

Detta har dock inte kunnat styrkas ännu.

Det här är så otroligt häftigt! Vilken enastående vacker och unik delfin! Dela gärna vidare artikeln för att visa dina vänner!