Rörande ögonblick: Ugglan kan inte sluta krama mannen som räddat hennes liv

Hornugglan GiGi kom in till Wild at Heart Rescue i Mississippi i maj 2016. Hon hade en allvarlig skada i huvudet, förmodligen efter att ha blivit påkörd av en bil. Dessutom var hon full med parasiter och hade aspergillos, ett tillstånd som liknar lunginflammation och orsakas av svamp i lungorna.

Men tack vare en speciell person kunde Gigi komma tillbaka till livet, och gå igenom en fantastisk förvandling.

GiGi var väldigt sjuk och under behandlingen tappade hon runt ett halvt kilo i vikt. Det är mycket för en uggla som vanligtvis väger mellan 1,5-2,5 kg.

”Den här fågeln var en av de mest kritiska vi någonsin tagit hand om. Det är svårt att förstå att hon överlevde” berättade Missy Dubuisson från Wild at Heart för The Dodo.

Facebook/Wild at Heart Rescue

Men GiGi överlevde – tack vare ”fågelviskaren” Douglas Pojeky.

Douglas är känd för att ha en ovanligt bra hand med fåglar, och skapar ett speciellt band med sina fågelvänner. Gigi var inget undantag.

Douglas tog hand om henne och hjälpte henne att bli starkare. Han lärde henne att äta själv igen och GiGi blev friskare och friskare för varje dag hon var med honom. Och det är ingen tvekan om att GiGi är tacksam för all hjälp. Det har hon visat på ett väldigt tydligt sätt.

Douglas hade varit och hälsat på sin familj i Michigan några dagar. När han kom tillbaka gjorde han sin vanliga undersökning av GiGi för att se att hon mådde bra, och när han var klar började hon dansa på hans arm, långsamt närma sig hans huvud och sedan fällde hon ut sina vingar och gav honom en riktig fågelkram. Hon vilade så en stund, tryggt i Douglas famn.

Facebook/Wild at Heart Rescue

Som tur var fanns en kollega på plats och fångade ögonblicket på bild.

Facebook/Wild at Heart Rescue

Det är tydligt att GiGi älskar sin räddare. Tack vare Douglas kunde hon släppas ut i det fria igen. Men jag tror aldrig att hon kommer glömma vad han gjort för henne.

Facebook/Wild at Heart Rescue

Jag blev väldigt berörd av de här bilderna. Ugglor är klokare än man tror! Dela gärna bilderna på GiGi med dina vänner så fler läsa hennes fantastiska historia.