FOTO: The Dodo/Youtube

Panikslagen räv strosar runt i trädgården – då inser mannen att hon behöver akut hjälp

Rävar är skygga djur som gärna undviker kontakt med människor. Men det finns tillfällen där de behöver vår hjälp.

Den här panikslagna rävmamman strosade runt i trädgården, till synes mycket orolig. Det var någonting hon försökte säga.

 

I maj 2016 fick djurrättsorganisationen East Sussex Wildlife Rescue & Ambulatory Service (WRAS) i England, ett samtal om en förvirrad räv som strosade runt i ett villaområde, skriver Inside Edition.

FOTO: Youtube

Han hade hittats fastklämd i ett avloppsrör.

En familj hade sett till räven under natten före och försökt få ut den, utan resultat.

Den stackars räven satt fast så hårt att det såg ut som ett omöjligt uppdrag.

När djurhjältarna kom till platsen kunde de inte hitta rävungen, däremot såg de hans mamma som oroligt vakade över sin bebis.

FOTO: Youtube

– Vi var förvånade över att mamman dök upp medan vi letade efter ungen. Det var nästan som att hon visste att vi försökte rädda honom, säger Trevor Weeks från WRAS till Inside Edition.

Den lilla rävungen verkade ha försvunnit helt och hållet.

Men djurhjältarna vägrade att ge upp.
– Det är vanligt att rävungar går tillbaka samma väg de kom från, så vi bestämde oss att ta ett steg tillbaka, säger Trevor.

De försökte således att hitta hålet varifrån räven hade tagit sig in.

Mamman vakade hela tiden

En voluntärarbetare lade sig ner på marken och grävde med armen i hålet då han plötsligt kände en päls. Räven var lokaliserad, men mannen fick inget bra grepp om honom.

De försökte dra ut honom med en lina, men den lilla rävungen var så panikslagen att han smet iväg. Samtidigt stod den oroliga mamman bredvid och övervakade hela proceduren.

Efter många om och men lyckades de få ut räven – till mammans stora lycka.

FOTO: Youtube

Titta på den fantastiska räddningsinsatsen i klippet nedan:

Så fantastiskt att den stackars rävungen till slut kunde räddas. Jag vill skicka ett stort tack till dessa djurvänner som gjorde ett enastående jobb. Dela vidare för att hylla hjältarna!