Räv attackerade campinggäster – pojke blev biten: ”Jag kände hur blodet rann”

En räv gick till attack mot en man som campade och bet en elvaårig pojke på samma camping, så att han började blöda. Nu utreder Naturstyrelsen i Danmark om räven lider av rabies eller liknande.

– Jag blev djupt chockerad, det här har vi aldrig varit med om tidigare, säger campingens ägare Lars Bendixen till TV Syd.

Campinggäster i danska Esbjerg har under helgen terroriserats av en aggressiv räv. Till skillnad från andra rävar så var inte denna skygg, utan sökte aktiv upp människor som campade.

Campinggästen Brian Østergaard låg och sov i sitt tält tillsammans med sin fru och deras son, när han vaknade av att räven tagit sig in i tältet.

– Jag får tag i räven, och jag ropar till min fru att hon ska öppna förtältet så att jag kan kasta ut den. Jag kände hur blodet rann ner för nacken på mig, säger han till danska TV Syd.

Aggressiv räv
Räven på bilden är inte den samma som i artikeln. Foto: Shutterstock

Innan räven gjorde intrång i tältet hade den också bitit en pojke på campingen, något som chockar campingens ägare Lars Bendixen.

– Jag blev djupt chockerad, det här har vi aldrig varit med om tidigare, säger campingens ägare Lars Bendixen till TV Syd.

Lars Bendixen flyttade campingens tältgäster till stugor, och därefter gav det danska naturvårdsverket tillåtelse att skjuta räven.

När räven dök upp på campingen igen vid midnatt sköts den. Nu ska det utredas om den hade skabb eller inte.

OBS: Campingen är inte den som omnämns i artikeln. Foto: Claudio Bresciani / TT

Dela gärna för att uppmana andra campare att vara på sin vakt.