Hela byn går ihop för att rädda elefantungen som fastnat i en grop

Elefanter glömmer aldrig brukar man säga. Och är det något den här elefantungen kommer minnas så är det den här dramatiska dagen.

På något sätt lyckades han ramla ner i en djup vattenfylld grop – och kunde inte komma upp själv.

Som tur var hittades ungen av människor i närheten, och det dröjde inte länge innan en räddningsaktion kunde påbörjas.

Men det var inte något lätt uppdrag att rädda elefanten.

Händelsen utspelade sig i Indien 2015, i delstaten Kerala. Den lille kämpade i panik för att hålla huvudet över ytan. Ju mer han rörde sig i gropen desto djupare sjönk han ned.

Boende i området hörde hans panikslagna skrik lång väg och skyndade till platsen för att se vad som hände. De bestämde sig för att försöka få upp ungen ur gropen, men det skulle inte bli det lättaste.

Elefantungen uppskattades vara runt 2 år gammal, men trots sin unga ålder vägde han mycket.

Byborna började gräva ett dike ner mot gropen så elefanten skulle kunna gå upp själv. Det var tidskrävande och jobbigt, men de vägrade ge upp.

Till slut, efter en lång stunds grävande var diket tillräckligt stort för att ungen skulle kunna komma upp. Han fattade direkt vad han skulle göra, och började krypa uppåt. Människorna drog ett rep runt honom för att hjälpa till att trycka honom uppåt.

Äntligen var han fri! Elefantungen var utmattad men klarade av att stå själv. Nu kunde han återförenas med sin familj och vila upp sig efter denna hemska händelse.

Förhoppningsvis minns han detta för alltid – och går aldrig ner i en grop igen.

Här nedan kan du se räddningen på film.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/_dsJtUz1Dp8″ /]

Människorna som hjälpte till förtjänar en stor hyllning för sin insats! Jag är så glad att det finns djurvänner där ute som gör allt för att hjälpa djur i nöd!