Pojken dör nästan i skogen – utbrister till polis att han inte var ensam

Den som har varit i fjällen, både på vintern och sommaren, vet att vädret kan ställa om snabbt.

Moln som såg ut att vara mil borta kan plötsligt vara rakt över huvudet och föra med sig både stormar och nederbörd i form av regn eller snö.

Det var precis vad som skedde för Derek Patton, som var ute i vildmarken i Colorado, USA tillsammans med sin son. En vandring som kom att handla om liv och död, hopp och förtvivlan – och ett mirakel.

Området runt ”Eagles Nest Wilderness Area” i Klippiga bergen i Colorado, USA, är ett vackert sådant.

De stora tallarna sträcker sig mot himlen och runt omkring finns vidsträckta berg och himmelska utsikter.

Bildkälla: Youtube

Men det är också ett område där vädret kan skifta som man vänder på ett mynt. Du vet aldrig när en storm plötsligt kan komma in, något som kan förvandla en härlig vandringsdag till en ren och skär mardröm.

Far och son gick ut på jakt

Det var någonting Derek Patton och hans son Ryan skulle erfara redan 1992.

Det var en solig och vacker dag när Ryan och Derek vandrade ut i skogen på en jakt. Allting gick bra tills de råkade gå åt helt olika håll och kom ifrån varandra.

Derek började leta efter sin son och höll på i flera timmar, men han hittade inte Ryan någonstans.  Han beslutade sig för att lämna skogen och letade upp skogvaktaren för att få hjälp.

Bildkälla: Youtube

Polisen kallades in i jakten på att hitta Ryan. De återvände till det området där han senast setts och använde sig av hundar för att kunna spåra honom.

Försvann spårlöst i skogen

Ryan hade varit klädd för något av en sommardag. Men senare under dagen började temperaturerna att sjunka och snön falla. Plötsligt svävade han i livsfara och kunde frysa ihjäl om de inte hittade honom.

Inte nog med att vädret kunde försätta Ryan i livsfara. I området fanns även många djur, bland annat vargar, och när solen gick ner bakom bergen fruktade de det värsta.

Deras hopp stod nu till att tro på att Ryan hittat skydd för natten innan de fortsatte att leta dagen efter.

Bildkälla: Youtube

På morgonen började polisen, Derek och skogsvakten återigen leta – och denna gången skulle de få jubla.

Hittade Ryan – som räddades av hjortar

De hittade Ryan, men inte nog med det. Pojken hade nämligen inte varit ensam under natten.

På platsen där de hittade Ryan fanns två mystiska hål, som om någon hade legat bredvid honom. Ryan berättade att två hjortar mitt i natten hade varit i närheten, och han hade försökt skrämma iväg dem med både pinnar och skrik.

Men hjortarna vägrade lämna honom – och gjorde det helt otroliga.

Hjortarna la sig tätt intill Ryan, som om de visste att han frös och svävade i livsfara. De låg kvar under den kalla natten och höll honom varm, för att under morgonen lämna och gå vidare med sina liv.

Höll honom vid liv

Ryan återfanns på morgonen och berättade om den otroliga händelsen. Skogsvaktaren kunde bekräfta att han talade sanning genom att följa upp spåren efter vad som var två hjortar från platsen.

Bildkälla: Youtube

När det kommer till kritan är det inte många saker som separerar oss människor från de vilda djuren runt om i skogarna. Och att höra sådana här historier får en verkligen att tänka lite extra på det – och uppskatta många av de vackra varelser som strövar runt på vår jord.

I spelaren nedan kan du höra mer om den otroliga historien med Ryan och hjortarna.

Vilka fantastiska hjortar Ryan stötte på, som räddade hans liv i den kalla vildmarken. Dela artikeln för att hylla deras fantastiska insats för pojken!