Påfågel attackerad kallblodigt med luftgevär – nu har vackra varelsen tvingats avlivas 

Påfågeln var byns stora stolthet och han tilläts spatsera fritt bland trädgårdarna i flera år. Men nu har fågeln hittats skjuten – på grund av sina skador har veterinären tvingas avliva den stackars fågeln.

Den brittiska djurskyddsorganisationen RSPCA har inlett en utredning efter att en påfågel hittats skjuten på en åker i Shropshire i västra England, på gränsen till Wales.

Fågeln – som var känd i byn och hade traskat omkring fritt i flera år – hittades med sex stycken luftgevärskulor i sig och den avlivades på grund av sina skador.

Den ståtliga och vackra påfågeln kördes till veterinären direkt efter att den hittades, men skadorna i både benen och kroppen var som sagt för allvarliga. Fågeln hade smärtor i muskler och senor. Det gick inte att rädda livet på den.

– Vi har fått höra att invånarna i området har hållit ett öga på den här vackra fågeln i ungefär åtta år och de blev verkligen upprörda över att höra de chockerande nyheterna. De älskade att se honom flyga in över fälten i närheten av deras hus. De var förtjusta över hans närvaro, säger John Groarke, räddningsledare på RSPCA, enligt Daily Mirror.

En meningslös handling

Det är uppenbart att personen som skjutit fågeln gjorde det med avsikt att skada eller kanske till och med döda den. Om man ertappas med den typen av brott i Storbritannien riskerar man upp till fem års fängelse.

– Personen som rapporterade om påfågeln till oss misstänkte att han var allvarligt skadad eftersom hans fot såg förvriden ut och för att han inte kunde gå. Det är en meningslös och avskyvärd handling och det är upprörande för de människor som fått se hur påfågeln pryder deras grannskap, säger Groarke.

Det här är så tråkigt och ledsamt. Det finns ingen mening.

Varför vill någon skada eller döda ett djur? Dessutom på ett sånt här grymt sätt. Det är obegripligt.