Nyfiken vovve sniffar upp övergiven lurvboll i skogen

För tvättäkta djurvänner så sitter det i ryggmärgen att hjälp alla djur – även sådana man inte känner sig helt säker inför.

Ta bara djurvännen här nedanför, till exempel. När hennes älskade hund sniffade upp en okänd liten varelse i skogen så tvekade hon inte en sekund.

Det var i Virginia i USA som en kvinna var ute och gick med sin hund. Under promenaden så märkte kvinnan att hunden försökte berätta något för sin matte.

Övergiven lurvboll

Efter att ha låtit hunden visa vägen så såg kvinnan ett djur som inte var större än ett löv som låg helt själv på marken.

Bild: Instagram

Kvinnan kunde inte riktigt se vad det var för djur som låg där helt ensamt men hon insåg att nu var goda råd dyra.

Hon ringde upp FoxTales Wildlife Rehab, ett djurcenter i närheten, och förklarade vad som hade hänt.

”Så glad”

Efter att ha fått prata med Elizabeth Negron, som jobbar på centret, kunde de konstatera att det röde sig om en tvättbjörnsunge som låg i skogsgläntan.

Över telefon instruerade Elizabeth kvinnan att kolla efter skador på den lille krabaten och sedan lägga den i en liten låda med filtar. Därefter väntade de för att se om mamman till tvättbjörnen skulle komma tillbaka.

Några timmar senare fick centret ett nytt samtal från kvinnan, med glada nyheter. Lådan var nu tom och tvättbjörnen hade fått återförenats med sin mamma och syskon.

– Jag blev så glad när de ringde. Jag älskar ju djurbebisar och att ta hand om dem, men det är alltid lika skönt att få höra om när de får återförenas med sin mamma, säger Elizabeth till The Dodo.

Underbart att se när familjer får återförenas på det här sättet! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!