Mystisk trälåda med lufthål lämnas på flygplats: 7 dagar senare kan ingen tro sina ögon när den bryts upp

.

Världens alla flygplatser är i ständig rörelse. Hundratusentals resenärer passerar varje dag alla flygplatser i världen med sitt bagage. Samtidigt finns det också tonvis av gods som fraktas och som behöver hanteras av personalen.

Då gäller det för personalen att vara vaksamma – och hålla ögonen på misstänkta föremål eller händelser.

En mycket udda händelse av detta slaget inträffade i slutet av mars 2017. De anställda på Beiruts internationella flygplats i Libanon fick upp ögonen för en mystisk låda – som inte hade någon speciell märkning.

Så här såg den ut:

Foto: AnimalsLebanon

Hur stor lådan var? De mätte och det visade sig att den var exakt 42 centimeter hög. På sidorna kan man se att hål hade borrats.

De kollade sedan upp vart lådan skulle någonstans – och det visade sig att den skulle transporteras vidare till Syrien.

Lådan var helt omärkt. Det enda den mystiska lådan hade var en fraktsedel med ett nummer på. Varken mottagare eller avsändare fanns uppmärkt på lådan.

Alla dessa frågetecken fick personalen på flygplatsen att slå larm.

De ville ta sig en titt vad som egentligen fanns inuti lådan med andningshål.

Svaret fick dem att inte tro sina ögon.

Stod där i sju dagar

Den mystiska lådan hade stått och väntat på flygplatsen i en vecka. Detta eftersom flygplatspersonalen behövde juridisk rätt att öppna lådan, och till sist godkände en domare att personalen fick öppna för att kontrollera.

Vad lådan innehöll kunde nog ingen föreställa sig ens i sin vildaste fantasi.

Svaret? Tre stycken små, levande sibiriska tigrar. De var uttorkade, svältande, täckta i sitt eget urin och angripna av larver efter att ha varit inlåsta i en alldeles för liten trälåda.

Foto: AnimalsLebanon

”Ingenting antydde att lådan skulle innehålla tigrar eller ens levande djur”, skriver djurrättsorganisationen Animals Lebanon på Facebook.

Foto: AnimalsLebanon

Det visade sig att tigerungarna kommit med flyg från Ukraina. Nu misstänkte djurrättsorganisationen att de skulle säljas till ett zoo i Syrien.

Denna hemska upptäckt fick dem att agera direkt. Deras krav? Att djuren skulle få komma till Animals Lebanon för att få vård. De hänvisade till att tigrarna var vid dålig hälsa och en domare kunde snart godkänna deras begäran, uppger The Telegraph.

Foto: AnimalsLebanon

Nu flögs en veterinär in för att undersöka de stackars tigrarna.

De hade inte blivit vaccinerade och inte heller fått något chip som visade vilka de var. Det trots att det är lag på detta för att få transporteras överhuvudtaget.

Foto: AnimalsLebanon

Tigerungarnas tillstånd kunde snart bli bättre – tack vare djurrättsgruppens kärlek och omsorg om dem.

Dessa sibiriska tigrar är en starkt utrotningshotad art enligt IUCN. De är hett eftertraktade på svarta marknaden och det zoo i Ukraina som sålde tigrarna ville nu genast att de skulle åka tillbaka.

Med kärlek och omsorg förbättrades tigerungarnas tillstånd – men läget var fortsatt riskabelt.

”Stora kattdjur kan vara värda tiotusentals dollar på svarta marknaden. Ägaren kämpar för att få dem tillbaka, och vi kämpar för tigrarna”, skriver Animals Lebanon på Facebook.

Foto: AnimalsLebanon

Och i maj 2017 kom den glädjande nyheten att myndigheter i Libanon bestämt att tigerungarna inte skulle skickas tillbaka till sin ägare. De skulle nu få stanna i fortsatt förvar hos Animals Lebanon.

”Tack för all er hjälp med att göra detta möjligt. Så många människor gjorde mer än tillräckligt för att göra rätt och för att tigrarna skulle hindras från att hamna på svarta marknaden!”, skriver Animals Lebanon på Facebook.

Nästa steg var att få ut dem i ett skyddsområde för tigrar!

Hade det inte varit för djurrättsorganisationen så hade de här tigrarna kunnat säljas på svarta marknaden och gått ett mörkt öde till mötes.

Dela vidare detta inlägg för att uppmärksamma vilket otroligt jobb djurrättsorganisationer gör! De måste få fortsatt stöd och hjälp för att rädda våra älskade djur!

DELA