FOTO: Youtube

Cirkuslejonet Mufasa har varit fastkedjad i 20 års tid – titta nu på hans reaktion när han släpps fri

Alla djur ska behandlas med värme och respekt. Det är en självklarhet för alla som kallar sig djurvänner. Tyvärr förekommer det så mycket grymheter mot försvarslösa djur att man blir mörkrädd.

Värst av alla former av djurplågeri är när de används som leksaker eller underhållning för människor.

Det var precis det som lejonet Mufasa hade tvingats genomlida – i 20 års tid, skriver The Independent.

FOTO: Youtube

Många länder har valt att förbjuda djur på cirkus. Det är bra att allt fler har fått upp ögonen för den grymhet som dessa stackars djur utsätts för.

Men det förekommer fortfarande på flera platser runt om i världen. Där djur tvingas leva i burar – eller i värsta fall fastkedjade – där de plågas till att utföra diverse cirkuskonster.

FOTO: Youtube

Bergslejonet Mufasa hade utsatts för just detta. Han hittades fastkedjad på flaket på en bil – och hade levt så i 20 års tid. Han hade kuskats runt och används som en vandrande leksak på en cirkus i Peru, skriver The Independent.

Men tack vare hårt jobb från en djurrättsorganisation Animal Defenders Internationel kunde Mufasa till slut räddas från helvetet. 2015 frisläpptes Mufasa och hela den kringresande cirkusen fick stängas ner.

Titta på den underbara videon när Mufasa släpps ut i det fria:

I dag mår Mustafa bra och kan ströva fritt i det fria – precis som lejon ska göra. Han får nu möjligheten att njuta av sina sista år i livet i frihet.

Så underbart att se! All heder till Animal Defenders Internationel och övriga organisationer som arbetar för att rädda djur som farit illa. Ert arbete är ovärderligt!

Dela artikeln om du också blev glad av att se den här underbara videon.