Mannen blir vittne när uggla kolliderar med lastbil – ser det otäcka på näbben och ringer polisen

Det finns tyvärr många djur som far illa ute i naturen. Man kan på ett sätt kalla det för naturens gång, men samtidigt bör vi alltid hjälpa dessa fina varelser om vi kan.

Precis så gjorde en man från Gävle, som såg en hökuggla kollidera med en stor lastbil. Han insåg snabbt att han inte bara kunde köra vidare utan att hjälpa djuret och stannade bilen.

Nu har den fått hjälp av Stockholms Vildfågel Rehab (SVR) för att återhämta sig, och centret hyllas nu stort för sina insatser för de vilda fåglarna.

Bildkälla: Facebook/Stockholms Vildfågel Rehab

Det är via Facebook som centret Stockholms Vildfågel Rehab berättar om den vackra hökugglan som flög in i en lastbil.

”Den här hökliknande ugglan blir för närvarande omplåstrad hos oss på Stockholms Vildfågel Rehab. En man från Gävle blev vittne till hur hökugglan kolliderade med en stor lastbil. Han stannade bilen och omhändertog den skadade ugglan”, skriver de på Facebook.

Räddades och fick behandling

Personen ringde runt och kom till slut fram till polisen. Därefter fick SVR samtalet och ugglan kunde transporteras till deras faciliteter för att genomgå en undersökning och få behandling.

Ugglan visade sig vara skadad på näbbspetsen, som gått av, samtidigt som de hittade blod i munhålan.

Bildkälla: Facebook/Stockholms Vildfågel Rehab

Nu får Stockholms Vildfågel Rehab ta emot stor hyllningar för sina insatser via sin Facebook-sida.

Äter sorkar och fåglar

Hundratals människor har gillat inlägget om den lilla hökugglan och flera skriver sina tack i kommentarsfältet.

”Hökugglan är relativt ovanlig i de sydliga delarna av Sverige. Den räknas som en nomadisk art vilket betyder att den förflyttar sig till områden där det finns god tillgång på föda. Födan består till stor del av sorkar och fåglar som jagas under dagtid. Vår utfodring och frisläppning anpassas till för arten lämplig tidpunkt, d.v.s. i detta fall under dagtid. En berguv eller kattuggla utfodras och frisläpps naturligtvis under gryning/skymning”, skriver SVR om hökugglan.

Den här hökliknande ugglan blir för närvarande omplåstrad hos oss på Stockholms Vildfågel Rehab. En man från Gävle blev…

Posted by Stockholms Vildfågel Rehab on Monday, December 16, 2019

Ni gör en fantastisk insats för våra vackra djur, stort tack för ert engagemang!

Dela artikeln för att hylla dessa hjältar!