FOTO: Youtube

Hungrigt lejon fångar vildhund – titta nu på hundens geniala trick som får lejonet att ångra sig direkt!

.

Ett hungrigt lejon ska man definitivt se upp med. Det är ett som är säkert. De jagar det mesta som kommer i deras väg, såsom antiloper, sebror och andra hovdjur. Nu sprids ett klipp från savannen i Zimbabwe där en vildhund fångades av en hungrig lejonhona. Allt pekade på att lejonet skulle äta upp vildhunden, men då gjorde hunden något mycket oväntat – som fick lejonet att vända på klacken och springa därifrån.

Wild dog plays dead to escape lioness
FOTO: Youtube 

Det var i Hwange National Park som en lejonhona fick syn på en grupp av vildhundar, som själva hade avslutat en måltid. Det hungriga lejonet sprang fram till gruppen och fick tag i en vildhund.

En grupp turister bevittnade hela händelseförloppet och filmade det. I klippet ser vi hur lejonet hugger tag i vildhunden och drar med den i nacken, samtidigt som de andra hundarna stod bredvid lite längre bort.

Wild dog plays dead to escape lioness
FOTO: Youtube

Vildhundar är nämligen väldigt sociala djur som gör det mesta tillsammans. De var på väg att bevittna hur deras vän skulle bli uppäten av lejonet och ville hjälpa till, men vågade inte, av naturliga skäl.

Eller kanske var det så att de visste precis vad deras vän gjorde mot lejonet.

Wild dog plays dead to escape lioness
FOTO: Youtube

Vildhunden spelade nämligen död, vilket gjorde att lejonet kanske slappnade av lite väl mycket, i tron om att hon hade ett säkert byte. Men när lejonet minst anar det så smiter vildhunden iväg på nolltid – med hjälp av sina kompisar.

Vilka smarta djur!

Titta på klippet nedan: 

Det är verkligen fascinerande att se hur vilda djur i dess naturliga miljö och hur de samarbetar med varandra. Djur är bra mycket smartare än vi tror, det kan vi slå fast!

Dela gärna artikeln för att visa dina vänner detta häftiga möte!