Kvinnan tappar telefon i havet – titta nu vem som dyker upp från havets djup och ger tillbaka den

I dagens samhälle går vi ofta runt med saker som är lätta att tappa bort. Mobilsaker är kanske den allra främsta saken som kan försvinna, inte minst med tanke på att människor sitter klistrade framför de små skärmarna på bussen, under promenaden eller på cafét.

Ibland har man lyckan att någon snäll själ lämnar tillbaka mobilen, men det är ingenting man kan förutsätta.

Snacka då om att dessa människor i Hammerfest, Norge, blev förvånade av det som skedde ute till havs när någon tappade telefonen i plurret.

Bildkälla: Instagram/Isa Opdahl

En dag i Norska Hammerfest för några veckor sedan fick människorna på båten syn på en märklig syn. En vitval, som vanligtvis lever runt Nordkap där staden ligger, syntes till med en märklig sele på ryggen.

Flera medier, bland dessa Dagens Nyheter, rapporterar om misstankar mot att valen tränats av den ryska armén som en sorts spion. I vilket fall hjälptes den stackars valen att bli av med selen och sedan dess har den beslutat sig för att stanna i närområdet.

Fick syn på vitvalen

Människorna just den här dagen hade turen att se den fina vitvalen. Men också lära sig någonting väldigt häftigt om dess personlighet.

Ina Mansika bestämde sig tillsammans med sina vänner för att gå ner till havet för att se om de kunde se en skymt av valen. Det var då någonting otroligt skulle ske.

Tappade telefonen i havet

Vitvalen var inte vänlig och nyfiken på människorna på land. Han skulle även hjälpa Ina när hon var med om en liten olyckshändelse.

– Vi la oss nere vid hamnen och hoppades att han skulle komma fram så vi fick klappa den, säger Ina till The Dodo och fortsätter:

– Jag glömde att stänga min jackficka och telefonen ramlade ner i havet. Vi trodde att den var borta fr alltid.

Vitvalen kom till undsättning: ”Var chockade”

Men Ina skulle återse sin telefon – och det var en snäll själ i havet som skulle komma til hennes räddning.

Bildkälla: Instagram/Isa Opdahl

Valen dök upp från havets djup med telefonen i sin mun och lämnade tillbaka den till Ina.

Hon och hennes vänner kunde knappt tro sina ögon.

– Alla var så chockade. Vi trodde nästan inte på det vi såg. Jag var så glad och tacksam över att jag fick tillbaka telefonen, säger Ina till The Dodo.

Kan flyttas till fristad

Ina kommer inte kunna använda telefonen längre på grund av vattenskador, men den där dagen fick hon någonting tillbaka som inte någon telefon i världen kan ge.

Ett djur som visade upp en fantastiskt snäll och fin aktion.

Det är oklart huruvida vitvalen är för vana vid människor för att kunna leva ensamma i det vilda, särskilt med tanke på att den uppenbarligen redan blivit tränad av människor.

Washington Post rapporterar att man planerar att flytta valen till ett reservat utanför Island, en minst sagt fin gest till någon som redan har gett det tillbaka till oss människor.

https://www.instagram.com/p/BxFlIZpAT7a/?utm_source=ig_embed

Djur kan överraska oss på de allra mest fantastiska sett och den här vitvalen fick verkligen mig att hajja till. Dessa fantastiska varelser måste vi vara rädda om och se till att de alltid har en plats i havets näringskedja. Dela vidare artikeln om du också vill visa upp vitvalens fina agerande för dina vänner.