Kvinnan ser prärievarg utanför fönstret, upptäcker något på halsen och inser stora allvaret

Katie Ryan fick syn på en prärievarg som gick utanför sitt fönster i San Diego, USA.

Till en början såg allting ut att vara normalt, innan hon tittade närmare.

Då fick hon syn på det som gav henne rysningar genom kroppen – och inse livsfaran.

Det var en helt vanlig dag när Katie Ryan, boendes i San Diego, USA, gick runt i sitt hus utan några vidare bekymmer.

Runt hennes hus hade det i flera år synts mängder med djur som gick förbi, tog en tugga av gräset och inte gjorde något större väsen av sig.

Men den här dagen skulle bli annorlunda

Foto: Facebook/CBS

I april tidigare i år fick hon syn på en prärievarg som gick utanför fönstret. Vid första anblick såg det inte någonting märkvärdigt ut, utan hon iakttog det vackra djuret och såg vad det gjorde.

Men snart upptäckte hon någonting som fick henne att frysa till – och besluta sig för att agera.

Foto: Facebook/CBS

Insåg livsfaran

Runt halsen hade prärievargen fått ett sorts rör som satt väldigt hårt åt. Djuret kunde fortfarande röra på nacken och äta, men det såg ut att göra väldigt ont.

I över en månad har Katie och hennes grannar försökt fånga in präriehunden för att hjälpa den till en veterinär och få bort röret.

Ingenting har hittills lyckats och bad de allmänheten och djurorganisationer i området om hjälp.

Foto: Facebook/CBS

De senaste bilderna på prärievargen visar att röret har börjat gräva sig ner i huden. Lyckas de inte få bort det snart kan djuret få infektioner – och eventuellt inte ens klara sig.

– Det har varit så mycket kärlek i den här gruppen som har försökt hjälpas åt att fånga in prärievargen. Hon måste få hjälp nu, säger Katie enligt Liftable.

Folk över hela USA har stöttat henne i kampen om att fånga in prärievargen och donerat pengar.

Foto: Facebook/CBS

Vill fånga in – för att hjälpa

Ett djurhem i en närliggande stad har redan förberett en plats för prärievargen där den ska få rehabilitera sig när den fångas in.

– Vi kommer genomföra en fullständig läkarundersökning av den och ge henne all vård hon behöver. Sedan får hon rehabilitera sig hos oss innan vi kan släppa ut henne i det fria igen, säger centrets chef Matt Andersson.

Ryan har varit uppe många tidiga mornar för att få en skymt av prärievargen. När hon väl har sett den har hon till och med försökt prata med den, som ett sätt att visa att hon inte vill någonting illa.

– Hon stirrade bara på mig och jag gick ut, tittade på henne och sa ”vi ska hjälpa dig”, berättar Katie enligt Liftable.

A Rancho Bernardo coyote is in need of assistance after getting its neck stuck in plastic tubing. http://kfmb.us/fE6xH

Posted by CBS 8 San Diego on Friday, May 11, 2018

Om fler människor varit så godhjärtade som Katie hade fler djur levt friska och fria liv. Tryck på dela-knappen om du också tycker man borde hjälpa djur i nöd.