Kvinnan kör förbi lurvig boll vid vägkanten – tvärnitar när den rör sig och tittar närmare

Det var när Raelene Prieb var på väg hem från jobbet när hon fick se något ovanligt som hon först inte riktigt kunde sätta fingret på vad det var.

Hon körde hem från jobbet i Saskatchewan, Kanada, förra veckan och eftersom det var fullt av snö ute såg hon först bara något som såg ut som en lurvig liten sak vid vägkanten. Hon var antagligen tvungen att se om den rörde sig och klev ut i snön. Då gjorde hon upptäckten: Det var ett litet piggsvin som stövlade runt i snön med vissa svårigheter, skriver The Dodo.

Raelene bestämde sig för att hjälpa till.

Nu sprids hennes godhjärtade insats som en löpeld på nätet.

Själv har jag aldrig sett ett piggsvin i verkliga livet, men i Kanada finns det en art som heter Nordamerikanskt trädpiggsvin. De lever i skogsområden i södra delarna av Kanada samt i norra och västra USA respektive norra Mexiko. De bor ofta uppe i träd och lever bland annat på trädbark, barr, blad och frukter.

Nordamerikanskt trädpiggsvin. Foto: J. Glover/Wikimedia

När Raelene gick närmare fick hon se att just den här lilla krabaten låg på rygg i den djupa snön och sprattlade. Hon såg hur den kämpade, blev lite oroad och berättar för The Dodo att hon stannade kvar för att se till att den kunde resa sig, och om hon eventuellt kunde hjälpa djuret.

Till sist insåg hon att den nog inte skulle klara av det själv, så hon bestämde sig för att hjälpa till.

Foto: Facebook

Hon tog fram en liten snöskyffel och närmade sig det vilda djuret sakta och försiktigt. Med hjälp av skyffeln kunde hon vända på djuret så att den slapp ligga där hjälplös och sprattlandes på marken.

Sedan var det dags för nästa svårighet. Han ville över snövallen och in i skogen igen. Men eftersom det var så mycket snö ute kunde han inte komma över vägen och in i skogen igen, trots upprepade försök.

Men med hjälp av snöskyffeln kunde hon få bort en hel del snö, vilket underlättade för honom. Till slut kunde han ta sig tillbaka till skogen igen.

Foto: Facebook

Videoklippet har i skrivande stund visats över fem miljoner gånger och fått tiotusentals människor att hylla Raelene för hennes till synes enkla men viktiga insats för den lille vännen!

DELA gärna vidare för att uppmärksamma denna härliga djurvän!