Kvinna ser brun klump i vattnet – tar en närmare titt och inser att varelsen håller på att drunkna

När en kvinna gick förbi dammen ”Coombs Pond” i Australien så lade hon märke till en brun klump i vattnet.

Vid närmare inspektion insåg hon snart vad som rörde sig i vattnet, och att varelsen var i desperat behov av hjälp.

Det visade sig vara en vombat, ett större pungdjur som lever i Australien. Kvinnan ringde direkt sin mamma som skyndade sig till platsen i en kajak.

Med hjälp av ena paddeln så lyckades hon knuffa djuret till stranden. Därefter ringde de till Wombat Rescue, som direkt åkte ut.

Vombater gillar nämligen inte vatten. De kan simma kortare sträckor med de ligger aldrig i vattnet under så här pass lång tid. Troligtvis hade den blivit jagad ut i vattnet av en hund.

Vombat
Foto: Facebook/Wombat Rescue

En mycket ovanlig räddningsaktion inträffade idag”, skrev Yolandi Vermaak, ordförande och grundare av Wombat Rescue, i ett Facebook-inlägg om räddningsaktionen. ”Och om det inte vore för allmänhetens ingripande skulle den här vombaten ha drunknat.

Hittade snabbt djuret

Djurräddarna hittade vombaten under en buske, täckt av pinnar och gräs. Han var helt slut och de kunde enkelt plocka upp honom och köra honom till djurhemmet för närmare inspektion och vård.

Trygg och säker på djurhemmet så började det 40 kilo tunga djuret att återhämta sig.

De första dagarna var svåra, eftersom han var mycket sjuk, mycket trött och bara sov”, säger Vermaak. ”Han varken åt eller drack någonting, men det var vad man kunde förvänta sig. Han flyttades till en av våra vårdare några dagar senare, där han hade en större, men fortfarande liten, inhägnad där vi kunde låta honom gå runt lite, men inte för mycket, så att vi inte överansträngde hans lungor. Han anpassade sig väldigt bra här. Han har mental stimulans, saker att leka med, som ett hängande däck – och han älskar det däcket.

Vombat
Foto: Facebook/Wombat Rescue

Så fort som den lurviga vännen är återhämtad från sitt farliga äventyr så ska han få återvända till det fria. Men fram tills dess så får han bli bortskämd på hemmet ett tag till.

Vad skönt att det gick bra för det stackars djuret!

LÄS MER: