Kvinna ser blöt klump hänga i stängslet – när varelsen visar sin sanna natur kliver hon genast fram

En kvinna i Gilbertsville, Pennsylvania, fick syn på något märkligt som klamrat sig fast på metallstängslet i trädgården.

Efter tre dagar av isvindar, regn och kyla så bestämde sig kvinnan för att se efter vad det var.

Stelfrusen fladdermus

Klumpen på stängslet visade sig vara en fladdermus som frusit fast.

”Den stackars gamla flickan hängde på ett metallstängsel i Gilbertsville, Pennsylvania, i tre dagar,” berättade Stephanie Stronsick, grundare och verkställande direktör för Pennsylvania Bat Rescue, till The Dodo.

Our most recent patient had a tough start to the weekend. Hanging on a metal fence exposed to predators and the elements…

Posted by Pennsylvania Bat Rescue on Monday, October 9, 2023

”Hon hittades av husägaren, som skickade ett meddelande till oss på Facebook efter att ha hittat henne hängande i det fria, utsatt för rovdjur och genomblöt från föregående natts storm.”

Djurräddaren kom fort till platsen och med hjälp av en trasa och ett par rejäla handskar försökte hon försiktigt att lyfta bort den stackars fladdermusen från stängslet.

Fördes till rehabilitering

Fladdermusen fick namnet Bea och fördes till räddningstjänstens rehabiliteringscenter.

Väl där visade det sig att Bea tagit skada av dygnet ute i kylan och attackerna från rovdjur. Hennes huvud hade en svullnad vilket gjorde att hon fick neurologiska komplikationer, om än tillfälliga.

Men personalen gjorde allt i sin makt för att hon skulle bli bättre och med lite medicin och omvårdnad började hon piggna till.

”Hon är ganska blyg men väldigt söt,” sade Stronsick.

Planen för framtiden

Den lilla fladdermusen kommer att bo kvar hos djurräddarna fram till våren, förhoppningsvis är hon tillräckligt stark och pigg för att släppas ut i det fria igen.

Men skulle det visa sig att hon är för bräcklig kommer hon få bo kvar och tas om hand varje dag.

Bea Arthur our older big brown bat patient is slowly healing from her head trauma. She sustained a puncture wound to the…

Posted by Pennsylvania Bat Rescue on Tuesday, October 17, 2023