Kvinna får oväntat besök på sin tomt – blir förvånad när hon ser vilka som flyttat in

Det är alltid spännande med vilda djur som smyger sig nära människor och dyker upp i miljöer där man inte förväntade sig att se dem.

Det hände en kvinna i södra Kalifornien. Hon märkte att hon fick oväntat besök på nätterna.

LouAnne Brickhouse har alltid fascinerats av vildmarksliv och djur. Hon har dokumenterat djurlivet i sin trädgård med hjälp av diverse kameror i över ett decennium.

När hon kollade igenom sitt filmade material en dag märkte hon plötsligt att hon hade fått besök en natt.

The Dodo skriver att det var en ensam prärievargshona som strövade omkring på tomten. LouAnne visste mycket väl att hon var tvungen att låta honan vara ifall hon ville att den skulle komma tillbaka, men samtidigt tänkte hon att det kunde vara kul att lämna några hundleksaker ute på nätterna, så att prärievargen skulle trivas.

Eftersom hon hade hundar så fanns det redan leksaker i överflöd.

Fick en vän för livet

Hon bestämde sig för att kalla honan för Stevie. När det vilda rovdjuret kom tillbaka och upptäckte sina nya presenter blev hon överlycklig. Hon kom sedan tillbaka varje natt för att gosa och leka med sina nya saker.

LouAnne tycker också det är superroligt att Stevie verkar tycka så mycket om leksakerna. Hon ser på sin nya ”kompis” varje kväll på kamerorna som hon satt upp och riktat exakt mot prärievargens favoritsovplatser.

Hon blev också förvånad över att Stevie var så försiktig med sina saker. Mycket lugnare än vad hennes egna hundar var.

– Till skillnad från våra hundar har hon aldrig slitit sönder någon leksak. Och hon tar aldrig med dem när hon går. De finns alltid kvar här på trädäcket, säger LouAnne i en video på hennes Instagram.

Tog med sig vännen Jack

LouAnne har sett flera hundra djur på sin tomt genom åren, men ingen har gett henne så mycket glädje som Stevie. Hon älskar att titta på prärievargen på ett säkert avstånd varje natt.

Dessutom gillade hon själv att komma med nya saker till sin vän.

Efter ett tag hade Stevie med sig en hanvarg också. LouAnne valde att ge honom namnet Jack. De två prärievargarna har sedan varit oskiljaktiga och Jack har också blivit en älskad vän för LouAnne.

Prärievargar med leksaker
Jack och Stevie. Foto: Instagram

– Även om vi inte pratar med henne, eftersom vi inte vill att hon ska vänja sig vid eller lita för mycket på människor, älskar vi att veta att hon är ute på altanen och känner sig tillräckligt säker för att vila, säger hon på Instagram.

Hon har fortsatt att lägga ut leksaker och gosedjur så att Stevie och Jack kan komma och vila och leka hur mycket de vill.

LouAnne är verkligen världens bästa granne.

Kul att hon tycker det är så trevligt med nattliga vilddjursbesök. En dröm för många att ha vargar på tomten.