Killarna stannar för att titta närmare på älgen i skogen – hamnar mitt i en räddningsaktion

Det är inte varje dag man ser en livs levande älg vid vägkanten. Men det händer ju ibland. När man kör på landsvägar på morgonen eller kvällen brukar man kunna se dessa ståtliga djur om man har tur.

Om man ser en älg från bilen ska man alltid sakta ner och vara beredd på att den kan rusa ut i vägen – en krock med en älg kan bli väldigt allvarligt.

Men killarna i videon nedan valde att stanna helt när de såg en älgko vid vägen en vårdag. Älgen såg stressad ut, och istället för att springa mot skogen för att söka skydd stod hon kvar. Det var precis som att hon skyddade något intill staketet.

Det var då killarna hörde skriket.

 

Stängslet var tilltrasslat på en plats nere vid gräset, och de kunde se ett par långa ben sprattla där nere.

Det var en liten älgkalv.

Den stressade mamman tittade skräckslaget på männen och visade tydligt att hon inte ville att de skulle närma sig hennes unge. Men männen förstod att kalven inte skulle komma loss själv.

De bestämde att bara en av dem skulle gå fram, och den andra tog upp en kamera för att filma händelsen.

Mamman rusade först fram mot mannen, som om hon ville skrämma bort honom. Men när han kom närmare gick hon en bit bort. Hon var rädd, samtidigt som hon inte ville lämna sin kalv.

När mannen väl var framme hos kalven tog han fram en tång och började klippa i stängslet. Mamman rusade mot skogen, för att sedan återvända tillbaka. Hon var väldigt orolig.

Efter en minut var kalven äntligen fri.

Här nedan kan du se hela räddningen på film:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/C7FaqNjBiFQ” /]

Vilken tur för kalven att rätt person dök upp på rätt plats. Älgar kan vara aggressiva – i synnerhet när de har kalvar. Så det var mycket modigt av mannen att göra detta.

Tycker du också att männen som räddade kalven är hjältar? Dela gärna artikeln vidare för att hylla dem!