Känguru dödades på zoo – ville inte hoppa framför besökarna

En känguru ville inte hoppa framför zoo:ts besökare.

Då började de kasta in stenar på henne.

Tre dagar senare var den 12-åriga honan död.

Nu riktar djurrättsorganisationen PETA hård kritik, skriver The Sun.

Det var i förra månaden som en känguru dödades på Fuzhou Zoo, Kina. Dödsorsaken ansågs vara en sprucken njure och inre blödningar.

De som arbetar på zoo:t har vittnat om att folk som besökte djurparken kastade stenar på kängurun – när hon inte ville hoppa framför dem. De misstänker därför att dödsfallet inte är någon olyckshändelse.

– En kollega såg att människor kastade stenar in i inhägnaden men ingen av besökarna tog på sig handlingen. Det var för många där för att vi skulle kunna hitta den skyldige, säger veterinären Chen Xiaoli till The Sun.

– Besökarna vill att de ska hoppa, och när de inte lyder så kastar de sten, säger Chen som förklarar att de kunde se hur djuret inte kunde stå upprätt.

Djuret blev fört till djursjukhus, men avled efter tre dagar. Chen säger att honan hade ont under sina sista dagar i livet.

Till The Paper, en Shanghai-baserad tidning, ska Chen ha berättat följande, enligt New York Times:

– Några av oss såg hur besökare kastade stenar och hur en gick ut för att stoppa det. Men besökarna bara förnekade att de hade gjort det.

Nu riktar djurrättsorganisationer hård kritik mot djurparken.

– Även när man bara kastar in mat i inhägnaden så stressar det upp djuret. PETA rekommenderar alla djurvänner att skippa besöka zoo, säger Jason Baker på djurrättsorganisationen PETA, till The Sun.

Foto ovan: Shutterstock (kängurun på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra.)