Igelkottar plågades och sparkades ihjäl framför vittnen – polisen utreder djurplågeri

Det finns få saker som jag vill lägga min energi på om dagarna om det handlar om onödiga saker. Men när ett djur blir utsatt för djurplågeri så brinner det till – jag känner sådan frustration.

Precis så blev det med den här händelsen där två igelkottar ska ha plågats och blivit sparkade på.

Vittnen har nämligen uppgett att personerna som sparkade, bara hånskrattade…

– Usch, jag kan fortfarande höra skrattet i mitt huvud, säger ett vittne till Vimmerby tidning.

Vid stationen i Hultsfred ska två personer ha sparkat ihjäl och plågat två igelkottar som kämpade för sina liv. Detta ska ha skett under natten till lördag och polisen utreder nu fallet som djurplågeri.

Sparkade död igelkott mot dörr

Vittnen ska ha sett händelsen och till en början förstod ingen vad personerna sparkade på. Men när de sedan såg att det var en igelkott som lämnades kvar död på platsen, agerade de direkt och ringde polisen.

– Jag uppfattade inte först att det var en igelkott, utan trodde det var en burk eller boll de sparkade på, från stationshuset, över järnvägen och längs strandpromenaden. Det handlar om en jädra massa sparkar. Men så såg jag att det var en igelkott och vid stationshuset låg det ytterligare en död, som de stått och sparkat mot en dörr, säger ett vittne till Vimmerby tidning.

Igelkotten på bilden har inget med texten att göra. Foto: Wikimedia commons/Calle Eklund/V-wolf

”De visade ingen empati”

Händelsen har upprört många och ett inlägg har delats på Facebook där folk uttrycker sina känslor. Flera hade precis vittnat ett djurplågeri, mitt framför ögonen, även om de inte visste det till en början.

– Jag blev tokledsen, det var hemskt. De visade ingen empati, ingen ånger utan skrattade bara rått. Usch, jag kan fortfarande höra skrattet i mitt huvud, säger ett vittne till tidningen och lägger händerna för öronen.

Inlett utredning om djurplågeri

Händelsen är anmäld till polisen och tack vare bilder finns möjligheten att identifiera personerna.

– Vi har inlett en utredning om djurplågeri, men har ingen uppsatt som misstänkt så här långt. Det rör sig om ett hemskt tilltag, som både fotograferats och filmats. Det var bra observerat. Tack vare det har vi goda förhoppningar att kunna identifiera personerna, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn till Vimmerby tidning.

Tack och lov att folk förstår allvaret i att skada djur och att polisen värderar detta så pass högt att man startar en utredning om djurplågeri. Det finns fortfarande hopp om att djurplågeri tas på allvar och att folk straffas för det i en rättegång. En stor eloge till polisen. Nu sprider vi detta vidare för att uppmärksamma händelsen ännu mer, vi kan inte låta sådant här få fortsätta ostraffat och i tystnad!