Kvinna köper gullig hundvalp i djuraffären: Månader senare inser hon sitt stora misstag

Nästan alla föräldrar har nog fått frågan av sina barn om de inte kan skaffa en hund. De lovar att hjälpa till och gå ut med den fast än att det regnar. Men i slutändan är det du som förälder som får ta både morgonpromenaden, lunchpromenaden och kvällspromenaden ändå.

Men tänk om du köper en gullig hundvalp och det flera månader senare visar sig att det inte alls är någon hund du har köpt.

Det var precis det som hände Ms Wang från Kina, uppger Animal Channel.

Det hon trodde var en japansk spets skulle visa sig vara någonting helt annat. I flera månader levde hon tillsammans med sin gulliga hundvalp innan hon började ana oråd.

När valpen blev tre månader började den ändra utseende. Nosen blev lång och spetsig, pälsen tjockare och svansen mycket längre än vad som var typiskt för rasen.

Andra hundar blev rädda för Ms Wangs hund så hon var tvungen att ha den i koppel jämt.

vit räv
Pixabay / StockSnap (Räven på bilden har ingenting med berättelsen att göra)

Tillslut beslöt hon sig för att uppsöka en expert.

Hon tog med sin hund till sitt lokala zoo och blev genast uppmärksammad av en anställd. Det skulle visa sig att hennes ”hund” egentligen var en räv.

vit räv
Flickr / koorosh B (Räven på bilden har ingenting med berättelsen att göra)

Tydligen kan rävar se precis ut som hundvalpar när de är små, men ju äldre de blir desto större blir skillnaderna. Dessutom börjar de att lukta illa, ofta blir stanken värre ju äldre de blir.

Med tanke på rävens storlek så var det antagligen en tam räv som Ms Wang fått med sig hem.

Snacka om att ha blivit grundlurad.

I Sverige hade detta nog inte hänt, men i Kina är det tydligen inte helt ovanligt att rävar säljs i djuraffärer. Ibland säger säljarna att det är just en räv, men det förekommer även att de säljs som just hundar.

Jag hoppas att Ms Wang återhämtade sig efter chocken med sitt husdjur och att räven fått ett hem som är mer lämpligt för rävar.

japansk spets
Pixabay / OSHIKAWA

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook så att fler får ta del av denna märkliga historia!