Hunden börjar skälla på sten vid havet, då ser husse någonting sprattla och agerar blixtsnabbt

Jag vet inte om det är ödet eller inte, men ibland känns det verkligen som om ödet har tagit en till en plats vid precis rätt tidpunkt.

Så skulle i alla fall fallet vara med Rich Wilcock och hans hund Leia.

Vid strandkanten i Criccieth, Wales, började Leia att skälla och Rich förstod ingenting. Men snart såg han att någonting, som liknade en sten, rörde sig vid vattenytan.

Rich Wilcock och hunden Leia brukade ofta vara vid strandkanten i Criccieth, Wales, för att promenera och leka. Men den här dagen skulle saker och ting få en helt annan vändning.

Leia började skälla

Rich stod och filmade det vackra landskapet när Leia började plötsligt skälla. Hon löpte fram och tillbaka till Rich som inte förstod vad jycken ville.

Men när hon sprang fram till vad som såg ut som en sten insåg husse att hon hade hittat någonting.

Bildkälla: Youtube/Leaderlive

Rich sprang ner till strandkanten och fick syn på det otroliga. En liten delfin låg, hjälplös och ensam, i vattnet och kunde inte ta sig därifrån.

– Först trodde jag att det var en bebishaj, den var bara runt 45 centimeter men när jag såg blåshålet på nära håll insåg jag att det var en delfin, berättar han för The Daily Post.

Hittade strandad delfin

Rich insåg att det var bråttom. Delfinen kunde inte andas på torra land och behövde snabbt ta sig tillbaka till havet.

Bildkälla: Youtube/Leaderlive

Han hade inget annat val än att inleda ett räddningsuppdrag och tog försiktigt upp delfinen och förde den till djupare vatten.

Räddade delfinen

Då delfinen inte var så stor hade Rich inga problem med att hjälpa den. Som tur var hade den duktiga hunden Leia hittat delfinen så pass tidigt så att den, när den kom till djupare vatten, snabbt kunde simma ut mot havet igen.

– Hon är en väldigt intelligent hund, mer intelligent än andra. Vi ser ofta delfiner och tumlare leka i Cardigan Bay. Criccieth är en jättebra plats på sommaren för att kunna få en glimt av dem, berättar Rich.

Rich såg när delfinen sakta men säkert simmade ut till sitt hem i havet.

Bildkälla: Youtube/Leaderlive

Rich och Leia stannade kvar på stranden, som var helt tom, i en timme för att vara säker på att den hade klarat sig.

Hyllas för räddningsinsatsen: ”Fantastiskt!”

En talesperson för Seawatch Foundation hyllar hunden Leia och Richs insats för att rädda den lilla delfinen.

– I och med de starka vindarna är det troligt att den blåst iväg och strandat snarare än att någonting var fel. Vi håller att den kom tillbaka ut till havet säkert. Det är fantastiskt att se att människor (och hundar!) hjälpa djurlivet och med tanke på den avlägsna platsen gjorde Rich ett fantastiskt jobb med att hjälpa den tillbaka till vattnet, säger talespersonen till Wales Online.

Se när Rich och Leia räddar delfinen i spelaren nedan!