Hon ser plötsligt någonting röra sig i inplastade växten, tittar närmare och ringer direkt efter hjälp

Det var en vanlig dag när ett antal anställda på en lokal växtbutik i Australien packade upp den senaste leveransen av blommor som snart skulle ut till försäljning.

Men plötsligt upptäckte dem att en av plantorna rörde sig – och det skulle den verkligen inte göra.

Fladdermus hade fastnat

Arbetarna som packade upp blommorna fick syn på den onaturliga rörelsen.

Bildkälla: Facebook/BatzillaTheBat

Det visade sig vara en liten fladdermus som fastnat innanför plasten som omslöt blomman. På något sätt hade fladdermusen, som fick namnet Benjamin, ramlat ner från taket i ett varuhus där blommorna förvarades.

Innan han kunde flyga iväg packades blomman in i plast och Benjamin hade ingen chans att fly.

När de fick syn på stackars Benjamin visste de inte vad de skulle göra, och ringde direkt till en lokal fladdermusräddare som snabbt kom dit och hämtade Benjamin och plantan.

”Det här är någonting du inte ser varje dag”, säger räddaren Denise Wade i en video publicerad på Facebook-sidan Batzilla the Bat.

Räddade Benjamin från plasten

Som tur var kunde räddningsarbetet ske utan större dramatik. Denise kunde enkelt ta bort plasten från blomman och lyfta bort Benjamin.

Bildkälla: Facebook/BatzillaTheBat

Han var något förvirrad men verkade inte ha skadat sig eller på något sätt må dåligt.

– Eftersom han mådde så bra tror vi att han fastnat inne i blomman samma morgon, berättar Denise för The Dodo.

Det visade sig att en fladdermuskoloni bodde i taket i det varuhus där blommorna packades, och Denise antog att det var där han kom ifrån.

Hon skulle också bli lättad är hon fick höra att det inte skulle vara några problem att återförena Benjamin med resten av kolonin så fort han var redo, och hon fick hjälp med att ordna en transport för honom bara några dagar senare.

Återförenades med sin familj

Efter ett par dagar av vila, vätska och goda maskmiddagar var det så dags. Benjamin åkte de 50 kilometrarna tillbaka till varuhuset där hela hans familj väntade.

Bildkälla: Facebook/BatzillaTheBat

– Benjamin är en vuxen hane och eftersom han inte var skadad fick han stanna i tre dagar så vi kunde vara säkra på att allt var okej, innan han kördes tillbaka till sitt hem och återförenades med sin familj, berättar Denise för The Dodo.

Benjamin är nu tillbaka med sin familj och mår bra. I fortsättningen lär de som arbetar i byggnaden titta ner en extra gång för att vara säkra på att ingen fladdermus, eller några andra djur, råkar illa ut.

Plast kan vara en dödsfälla för både djur på land och till sjöss. Vi är så glada över att lilla Benjamin kunde räddas undan en långsam död, men samtidigt finns det andra djur som kanske inte är lika lyckligt lottade. Snälla, dela artikeln för att uppmärksamma dina vänner på vad plast kan göra med våra vackra djur. Det kan rädda liv.