Hjorten vägrar lämna butiken – då får kassörskan en klockren idé

Nu när julen är precis runt hörnet brukar julklappsshopping vara något som står högt upp på listan över allt som ska fixas.

Jag brukar alltid tänka att ”i år ska jag vara klar i god tid”, men det slutar oftast med att jag springer runt och panikshoppar i sista minuten. Kanske var det precis vad den här hjortmamman tänkte – när hon vandrade rakt in i presentbutiken i Colorado.

Facebook/ Cecile Juliette

Lori Jones jobbar presentbutiken Horsetooth Inn and RV park, i Fort Collins Colorado. Affären ligger i ett naturområde så möten med vilda djur är inget ovanligt – men det här mötet stack verkligen ut.

Eller rättare sagt – hon gick rakt in.

wild dear
Facebook/ Cecile Juliette

Lori berättar att hjorten strosade runt i butiken, precis som vilken kund som helst.

– Det var helt hysteriskt, hon (hjorten) tittade på solglasögon och chips. Jag kunde inte sluta skratta, berättar Lori för The Dodo.

wild dear store sunglasses
Facebook/ Cecile Juliette

Just den här hjorten är faktiskt inte helt okänd. Hon är matriarken i en hjortfamilj och är välkänd av de boende i området. Många, Lori inkluderad, har sett hjorten vid ett flertal tillfällen när familjen är på väg till ett gräsfält för att beta.

Men däremot har hon aldrig tidigare gått in i en byggnad – och inte heller visat sitt stora intresse för shopping.

Lori Jones, som förutsatte att hjorten bara gått vilse, bestämde sig för att hjälpa henne ut, genom att locka med en jordnötsbar.

Och sen var det över – trodde Jones i alla fall.

Men det skulle visa sig att hon hade fel.

dear store
Facebook/ Cecile Juliette

– 30 minuter senare kommer hjorten tillbaka igen, och den här gången har hon med sig hela sin familj! Berättar Jones.

– Jag var på kontoret och inventerade när jag plötsligt hittade henne inne i butiken igen. Den här gången hade hon tagit med sig sina två tvillingar och en yngre hjort hon adopterat.

Men barnen fick vänta vid dörren, det såg Lori till.

Deer store buck
Facebook/ Cecile Juliette

– De tittade in genom dörröppningen som att de ville säga ”får vi komma in också?”. Jag svarade ”nej”.
– Det var så kul, berättar Lori och skrattar.

Deer store
Facebook/ Cecile Juliette

Vad det var hjortmamman ville säga när hon kom in i butiken får vi nog aldrig veta, men ryktet säger att det kan ha något att göra med julklappsshopping. Eller så var det bara jordnötsbaren som lockade.

En jordnötsbar blev lösningen den här gången med – och Lori lyckades locka både mamma och barn ut ur butiken, igen.

Efteråt klappade hon i händerna för att få hjortarna att ge tillbaka in i skogen igen. Lori berättar att hon ropade ”Ta med dig barnen hem”, efter dem när de sprang iväg.

Istället för att de oväntade besökarna lämnade Loris butik med något särskilt – var det Lori som fick en alldeles speciell upplevelse. Som hon kommer minnas för livet.

Deer store colorado
Facebook/ Cecile Juliette

– Det var bara en så underbar sak att se, de vilda djur som bor i det här området är verkligen något alldeles särskilt.

Dela om den här underbara hjortmamman och hennes barn också fick dig att le – och glömma all julstress för en liten stund.