Hjorten smyger upp på verandan och ber om hjälp – då tittar de på hornen och ringer polisen

Då och då får räddningstjänsten rycka ut för att rädda en katt som klättrat upp alldeles för högt i ett träd och inte vill komma ner.

Men larmet som kom in till polisen Kevin Zieschang i den lilla staden Fulshear i Texas, USA, var av det lite mer ovanligare slaget.

En person hade nämligen ringt 911 (motsvarigheten till vårt eget larmnummer 112) och berättat en synnerligen intressant historia.

Nu hyllas deras agerande av djurvänner.

Det var ett gäng byggarbetare som höll på att jobba med att renovera ett hus i staden som gjorde den udda upptäckten. Plötsligt fick de se en hjort inne på gården. Det visade sig att den hade trasslat in sig och satt fast med sina horn i någonting som är lite oklart.

När polisen väl kom till platsen hade byggjobbarna redan hunnit med att befria hjorten med hjälp av en sax.

Foto: Youtube

De försökte sedan skrämma iväg hjorten så att den skulle gå sin väg och ta sig ut i det fria igen. Men hjorten ville annorlunda! Den ville nämligen stanna kvar vid sina befriare.

hjort
Foto: Youtube

Den skulle nämligen komma att komma tillbaka till huset, rapporterar nyhetsbyrån AP. Två dagar senare, när lokala nyheterna var där för att göra ett reportage om saken, kom djuret tillbaka – för att återigen vara nära sina räddare. Visst är det märkvärdigt hur djur fungerar?

Se gärna det hela i videoklippet här nedanför.

Hjorten ska nu ha fått flytta in på ett djurreservat där den lever och har det bra. Dela gärna vidare om denna historia värmde ditt hjärta!