FOTO: Twitter

Utsvulten hjort hittas död i park – när veterinären ser DETTA i magen blir jag fullständigt vansinnig!

.

Den här 17-åriga hjorten dog av något som absolut inte var nödvändigt – något som har en direkt koppling till oss människor och hur vi lever våra liv. När veterinärerna insåg vad som låg i den döda hjortens mage blev de helt förskräckta. 

FOTO: Pixabay

Det var den 24 maj som en hjort hittades död i den klassiska parken Nara Park i Japan, en av de äldsta parkerna i Japan och ett mycket populärt turistmål som lockar över två miljoner besökare varje år, skriver SoraNews.

En stor anledning till parkens enorma popularitet har att göra med alla hjortar som strosar runt där. Den stora turistboomen innebär dock rejäla problem med nedskräpning, vilket i sin tur påverkar djuren mycket negativt.

I slutet av maj tidigare i år inträffade det som absolut inte får – eller hade behövt – hända. En hjort hittades död i parken, inte av naturliga skäl, utan på grund av människors ansvarslösa beteende.

Veterinärernas fruktansvärda upptäckt

Faktum var att veterinärerna redan i slutet av mars upptäckte att hjorten såg väldigt svag ut. Och i slutet av maj avled hjorten.

När veterinärerna undersökte den döda hjorten så upptäcktes något mycket upprörande. Hjorten hade över fyra kilo plast i magen. Det gjorde att den inte kunde få i sig riktig mat. Det visade sig att hjorten enbart vägde 29 kilo, varav fyra av dem alltså bestod av plast.

Detta är tyvärr inte det enda fallet med hjortar som dör av att fått i sig plast.

Enligt SoraNews24 har hela åtta hjortar dött av oklara anledningar. Vid närmare undersökning visade det sig att sex av dem dog av plastkonsumtion.

Hjortar har ett starkt luktsinne som gör att de kan känna mat inne i en plastpåse. Men de har inte förmågan att göra skillnad på plast och mat – så i stället äter dem allt.

https://twitter.com/JaponMeneATout/status/1133153094034968576?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1133153094034968576&ref_url=https%3A%2F%2Fanimalchannel.co%2Fdeer-dies-nine-pounds-plastic-stomach%2F

Myndigheterna uppmanar nu besökarna att städa upp efter sig och ta med sig all plast.

Samtidigt skriver nu The Nara Welfare Deer Association i ett uttalande att man tagit fram en miljövänlig påse för turisterna, rapporterar The Epoch Times.

Organisationen skriver att påsarna kan förhindra hjortar att få i sig plast.
”När du går i Nara Park, snälla ta en sådan här påse i stället”.

Det här är fruktansvärt. Ett djur ska inte behöva dö för att människor slarvar och inte plockar upp skräp efter sig. Nedskräpning av plast i både hav och skog är ett gigantiskt miljöproblem som drabbar djuren främst. 

DELA nu detta för att uppmärksamma dina vänner om att ALLTID plocka upp skräp efter sig i naturen.