Hjort besöker familjen för att få hjälp – när de förstår varför ringer de polisen

Jag blir alltid lika fascinerad när jag får komma nära vilda djur i naturen. Ibland har man tur och får se en älg eller ett rådjur på nära håll och då är det bara att stanna och vara så tyst man kan så att man inte skrämmer bort dem.

För polisen Kevin Zieschang och hjorten ”Uncle Buck” i Texas var det dock en helt annan situation – Buck var nämligen inte alls rädd för människor. Nej, han gick till dem för att få hjälp.

Det hela började med att Buck besökte en trädgård i ett bostadsområde i Texas. Han ställde sig på altanen och tittade in genom ett fönster. De boende i huset förstod först ingenting – sen såg de att han behövde hjälp. Någonting hade fastnat i hans horn och det verkade faktiskt som att han hade sökt upp människorna för att få hjälp att ta bort det.

De visste inte riktigt hur de skulle närma sig hjorten, så de ringde polisen för att få hjälp.

Polisen Kevin Zieschang kom till platsen och hjälpte Buck att få bort skräpet som fastnat på hans horn. När de var klara stannade Buck kvar i trädgården en stund.

Youtube

Kevin försökte till och med skrämma honom tillbaka till skogen, men Buck visste att människorna inte var farliga. Till slut vandrade han dock till skogs och försvann, tacksam över att ha fått bort skräpet från hornen.

Återvände till platsen

Ett par dagar senare ville lokal media göra ett reportage om händelsen och Kevin återvände till huset där han hjälpt Buck. Det var nu det riktigt märkliga hände.

Det var precis som att hjorten förstod att de pratade om honom – för mitt under intervjun kom han tillbaka för att hälsa på Kevin. Precis som om han ville säga tack ännu en gång.

Youtube

Den orädda hjorten vandrade fram och tillbaka mellan polisen och tv-teamet. Han ville bli kliad på huvudet och verkade trivas i deras sällskap. Ingen kunde förstå varför han var så tam.

Farligt att leva i det vilda

Även om det var mysigt att ha en så tam hjort i området så förstod både polisen och de boende i huset att det inte var bra.

Det var uppenbart att Buck var för tam för sitt eget bästa. Han var inte det minsta rädd för människor och vandrade runt i bostadsområdet där han riskerade att skada sig. Polisen har nu flyttat honom till ett djurreservat i närheten, så han inte ska bli påkörd av någon bil.

Vad fint att Buck fick hjälp av polisen! Ibland blir man förvånad över hur kloka djur är – Buck visste precis vart han skulle gå för att få hjälp.

I videon här nedan kan du se när Buck hälsar på.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/xtT9OyufvYc” /]

Blev du också glad av den här historien? Dela den gärna vidare till dina vänner!