Hjärtskärande bilderna: Här hjälper djurvännen koalan i Australien – som är i desperat behov av vatten

De många markbränderna har fått både människor och djur att sätta livet till. Det i sin tur har även bidragit till extrema temperaturer.
Nu har en ny video spridits via internet som visar en vidd av allvaret av situationen.
En koala springer fram till en cyklist – i desperat behov av vatten.

Markbränderna har terroriserat flera delar av Australien de senaste veckorna. Mängder av människor har tvingats lämna sina hem samtidigt som både djur och människor fått sätta livet till.

En miljard djur befaras döda

Bloomberg skriver om rapporter att över en miljard djur befaras ha dött i bränderna sedan i september förra året.

EAST GIPPSLAND 2019-12-31. En helikopter vattenbombar bränderna i East Gippsland-området i delstaten Victoria. Foto: DELWP/TT

Bara i delstaten New South Wales uppges 800 miljoner djur ha dött, bland dessa reptiler, fåglar och andra däggdjur. De har antingen dött av en direkt följd av bränderna eller på grund av att deras livsmiljö skadats så kraftigt att de inte kunnat hitta mat.

Senast i förra helgen kom rapporter från ön Kangaroo Island, där den största friska koalapopulationen bor. Där befars hälften av samtliga koalor dött och många har också fått allvarliga skador.

Koala i Australien

Via nätet har flera videos spridits på djur som farit illa och fått utstå stor smärta från bränderna. Volontärer har lyckats rädda flera djur genom att riskera sin egen säkerhet och djur som annars kanske inte skulle interagerat med människor letar nu desperat efter hjälp.

Bildkälla: Instagram/bikebug2019

Men det är inte bara av direkt följd av bränderna som djuren behövt människors hjälp. Temperaturerna har varit höga och vatten har varit en färskvara.

Desperat efter vatten

Cyklisten Anna Heusler publicerade i mellandagarna ett klipp från när hon och flera vänner var ute på en cykeltur nära staden Adelaide i Australien.

Plötsligt sprang en koala fram – desperat efter hjälp.

Ett flertal koalor dök plötsligt upp vid vägen och Heusler och hennes vänner valde att agera. Det visade sig att de var törstiga, och en av koalorna sprang fram till Anna.

– Koalan gick snabbt mot mig, han var uppenbart väldigt törstig. När jag gav honom vatten från min vattenflaska klättrade den upp på min cykel, berättar Anna Heusler för CNN.

”En tragedi”

Anna hade aldrig tidigare varit med om någonting liknande. Koalan drack från hennes vattenflaska för att sedan fortsätta gå vidare till en av hennes vänner, som hade mer vatten.

Bildkälla: Instagram/bikebug2019

Trots deras hjälteagerande vill Anna inte se sig själv som en hjälte.

– Det är inget annat än en tragedi för Australien. Det brinner utom kontroll. Jag hopppas att det här kan sprida medvetenhet. Brandmännen är de riktiga hjältarna, inte jag, säger hon till CNN.

Se klippet när koalan fick vatten av Anna i klippet nedan.

Det är en ofattbar tragedi att så många djur och människor tvingas fly sina hem på grund av det extrema vädret och bränderna.

Alla som hjälper djuren är verkligen hjältar som förtjänar att hyllas. Dela artikeln vidare för att sprida medvetenhet – och om du likt jag ber för att inte fler djur ska drabbas.