Hjältarna räddar hjälplöst djur instängd i lerboll

Den här lille filuren hade en riktigt dålig dag och det är fullt förståeligt att han var arg.

Men jag kan ändå inte låta bli att le när jag ser hans ansikte efter att han räddats.

Vilken tur att dessa människor ingrep!

Den otursdrabbade dagen började med att en nyfiken hund ville undersöka en inte alls lika nyfiken igelkott. Igelkotten gjorde vad igelkottar gör när de inte vill vara med längre – han rullade ihop sig till en boll.

Det stoppade dock inte hunden från att rulla runt det förskräckta djuret i en pöl med blöt lera. När leran hårdnade hade igelkotten förvandlats till en hård klump – och såg ut som en sten. Han kunde inte röra sig längre.

Facebook/Brent Lodge Wildlife Hospital

Den här historien hade kunnat sluta där, men som tur var hittades igelkotten av några djurvänner som lämnade honom till Brent Lodge Wildlife Hospital som arbetar med att hjälpa vilda djur som farit illa.

Mirakel att han levde

När veterinärerna fick se igelkotten första gången trodde de inte sina ögon. Det var ett mirakel att han fortfarande kunde andas där inne i leran.

Facebook/Brent Lodge Wildlife Hospital

En sak var i alla fall säker: Igelkotten var förbannad. Han morrade och grymtade ilsket när veterinärerna försökte hjälpa honom.

Och ärligt talat, jag förstår honom.

Fick vila under natten

Efter mycket kämpande, badande och skrubbande fick de bort det mesta av leran. När de var säkra på att igelkotten kunde röra sig fritt igen lät de honom vila under natten, för att ta bort det sista dagen efter.

Han var helt enkelt för arg för att de skulle få bort allt med en gång.

Facebook/Brent Lodge Wildlife Hospital

Efter ytterligare en rengöring dagen efter såg han faktiskt ut som en igelkott igen. Fortfarande arg, dock.

Men efter lite värme, kärlek och en hel del mat verkade den lilla kotten mjukna något. Han slutade till och med vara boll för en stund och gick med på att bli fotograferad.

Facebook/Brent Lodge Wildlife Hospital

Så fort veterinärerna är säkra på att igelkotten inte skadats av den otäcka händelsen så kommer de släppa ut honom i det fria igen. Då kan han förhoppningsvis lägga allt detta bakom sig – och undvika hundar i fortsättningen!

Vad skönt att allt gick bra. Jag älskar historier med lyckliga slut!

Dela gärna den här historien med dina vänner så att de också kan läsa.