Helvit känguru upptäckt på Åland

Polisen i Åland fick ett samtal de sent kommer glömma under fredagsmorgonen. Mannen i andra ändan luren rapporterade nämligen en lös känguru på ön.

Och inte nog med det. Den var också helt vit.

Mannen förstod att det lät en smula otroligt och försäkrade polisen om han var nykter. Det skriver Hufvudstadsbladet som bland annat rapporterat om händelsen.

Polisen åkte ut på ärendet för att se om det stämde.

”En polispatrull åkte till platsen och kunde därmed bekräfta att anmälaren var vid sina sinnens fulla bruk: det var frågan om en vit känguru”, rapporterar polisen.

Det blev början på en jakt som fortfarande pågår. Kängurun ska vara väldigt svårfångad.

Trodde inte sina ögon

Jonne Nylund var på väg till jobbet då han såg det något ovanliga inslaget i naturen. Han lyckades fånga djuret på film och lade upp filmen på Facebook.

[arve url=”https://www.facebook.com/jonne.nylund/videos/10156881363049232/” aspect_ratio=”9:10″ /]

– Jag gnuggade mig i ögonen och undrade om jag faktiskt vaknat eller inte, säger Nylund till SPT.

Mysteriet fick sin upplösning när det kom fram att kängurun tillhörde en Therese Söderberg-Lundqvist som tillsammans med familj har många exotiska djur i området.

Hade rymt hemifrån

Kängurun, som egentligen är en vallabys, namn är Willy Wonka och ska ha rymt hemifrån efter att blixten slog ner. Han är antagligen rädd men ofarlig.

Det brukar vara väldigt svårt att fånga dessa djur om de rymmer enligt Söderberg-Lundqvist men han äter gräs och kan klara sig till upp till 20 minusgrader så det kommer inte gå någon nöd på honom i första taget.

Vi hoppas att Willy Wonka lugnar ner sig och kommer hem tillslut men innan dess så har han haft ett riktigt äventyr.

 

UPPDATERING: 

Kängurun har nu blivit hittat och infångad.