Hårlös varelse smyger in på gården – när alla inser vad det är för djur är tiden knapp

Vissa djur är listigare än andra men få är så listiga som räven.

Detta fick en husägare erfara efter flera försök överlista en sjuk stackars räv som var i desperat behov av vård.

Tidigare i höstas så fick en husägare i Minnesota, USA, besök av en liten hårlös varelse hemma i sin trädgård.

Djuret var till en början svår att identifiera, men det var tydligt att den var i desperat behov av hjälp.

Husägaren kom då på en plan för hur han skulle kunna fånga in djuret, så att den skulle kunna få vård.

Men det visade sig vara betydligt lättare sagt än gjort. Veckor gick av att djuret, som visade sig vara en räv, lyckades undvika husägarens fällor.

Lyckades till slut

Tills sist så lyckades dock husägaren att fånga in den stackars räven. Snabbt tog de räven till djurcentret Wildlife Rehabilitation Center of Minnesota (WRC). Där kunde man konstatera att räven led av en mängd åkommor…

Innan resan till WRC upplevde den här unga rödräven veckor av kyla, hunger, obehag och desperation på grund av kvalster som grävde sig in under hans hud och orsakade ett allvarligt fall av skabb”, skrev Wildlife Rehabilitation Center of Minnesota på Facebook. ”Han anlände till vår klinik nästan helt utan päls, med revben och en fraktur på svansen som skulle kräva en liten amputation från spetsen.

Direkt satte man in vårdinsatser för räven. Det blev snart tydligt varför han varit så svår att fånga in, trots sitt tillstånd.

Trots att han saknade päls och fett saknade han inte mod”, skrev centret.

Fick snart komma ut i det fria igen

Han var en livlig liten räv trots att han mådde så dåligt. Efter 43 dagar av vård på centret så blev räven till slut friskförklarad. Pälsen hade då börjat växa ut och han hade fått gott om näring.

När det blev dags för räven att släppas ut i det fria igen så flög han ut ur buren. Men plötsligt vände han sig om, som för att tacka sina räddare.

Våra patienter kan inte tacka oss, men den här rävens spektakulära språng ut ur sin kennel och det ögonblick han tog för att titta tillbaka på sina vårdare är minnen vi aldrig kommer att glömma”, säger centret.

Djur är bra fantastiska! Och vad fint av människorna att ge räven så pass bra vård!