Här räddar djurhjältarna räven – satt fast i däck

De flesta djur är, när de inte ligger och sover, väldigt nyfikna och vill alltid hitta roliga saker att göra. För det mesta är det bara gulligt men det kan också innebära en livsfara.

Utanför en förvaringslokal i Bristol, England, fick några människor syn på en konstig varelse vid ett däck. När de närmade sig sprang den inte därifrån och de anade oråd.

De tittade närmare och såg att saker inte stod rätt till. De behövde agera snabbt för att det lilla djuret skulle överleva.

När människan fortsätter att bygga ut sina städer med bostäder, lagerlokaler, företagsparker eller andra byggnader innebär det ofta att det är djuren som får ta smällen.

Deras revir blir mindre och riskerna att de blir skadade ökar, mycket på grund av de sakerna är farliga för djuren men inte människan.

Räv fastnade i däck

Utanför en stor lagerlokal i Bristol, England, fick några människor syn på någonting ovanligt. Ett stort däck stod mot en vägg, men någonting stod inte rätt till.

Bildkälla: Facebook/BristolAnimalRescueCentre

De närmade sig och fick snart veta att de var tvungna att agera snabbt.

I ett av hålen hade en liten räv fastnat med huvudet. Räven satt helt fast och var helt försvarslös, utan någon chans att komma loss.

Människorna insåg att det var bråttom. De visste inte hur länge den suttit fast och i värsta fall hade den inte långt kvar att leva. Oavsett om räven varit fast i några minuter eller i timmar var det bråttom, och den här gången hade de tur.

Agerade direkt

Fler människor anslöt sig för att hjälpa räven. De planerade att ringa brandkåren som kunde hjälpa till att såga upp metallen, men som tur var fanns det några pensionerade veterinärer i närheten.

Bildkälla: Facebook/BristolAnimalRescueCentre

De tog fram smörjmedel som de täckte räven med i hopp om att det kunde hjälpa till att få ut den ur däcket.

Människorna klappade räven och försökte hålla den lugn – och efter en stund var allting löst.

Räddade räven

De fick ut räven från däcket och efter en kortare koll för att se så den inte var skadad var den äntligen redo för att åka hem.

Bildkälla: Facebook/BristolAnimalRescueCentre

De släppte ut räven på samma plats där den hittades, tillbaka i det fria där den hör hemma.

Dessa människor är riktiga hjältar som hjälpe räven ur däcket.

Alla djur förtjänar att leva i frihet, dela om du håller med!