Här fångar svenska paret vargen på film, nu förbluffas experterna av innehållet

Helsingborgsparet Katja Gummesson och Peder Thysell mötte en varg under en loppisrunda i Skåne.

De lyckades fånga hela mötet på film, en film som nu får experter på Länsstyrelsen att häpna.

Det var under lördagen som paret skulle få sig en speciell upplevelse. Katja och Peder var ute på en loppisrunda i Skåne när de plötsligt fick syn på en varg komma gående på vägen.

– Vi var i Tyringetrakten och var på väg mellan två loppisar när min sambo sa att han tyckte att han såg ett djur vid några höbalar längs med landsvägen. Och när vi kommer närmare så springer djuret ut en bit framför bilen, berättar Katja Gummesson för Helsingborgs Dagblad.

Fångade vargen på film

Paret höll koll på vargen och bestämde sig för att följa efter den på avstånd. Vid en gård lite senare fick de syn på den igen – och tog upp kameran för att filma det häftiga mötet.

– Det är första gången vi ser en levande varg i ute i naturen och det är ju en unik upplevelse. Både jag och min sambo var helt tagna efteråt, säger Katja till HD.se.

 Förbluffar experterna

Länsstyrelsen fick på lördagen flera tips om att en varg synts till i området kring just Tyringe.

Tom Espgård på Länsstyrelsen bekräftar att det är en varg de har sett och konstaterar att det sannolikt rör sig om en ensam individ. Dessutom konstaterar han att det är en väldigt speciell film Katja och Peder lyckats spela in.

– Det är en exceptionellt fin film av en varg. Det är väldigt sällsynt att man kan komma så här nära, säger han till HD.se.

Tyckte du också att den här filmen var häftig? Passa på att dela vidare artikeln så dina vänner också får ta del av den!